Από τον προσεχή Σεπτέμβριο οι εργαζόμενοι της Meta Platforms θα πρέπει να εργάζονται από το γραφείο για τουλάχιστον τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα καθώς η εταιρεία βάζει «τέλος» στο καθεστώς της εκτεταμένης τηλεργασίας των υπαλλήλων της

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της εταιρείας να εργαστεί πιο αποτελεσματικά. Η εταιρεία μόλις ολοκλήρωσε τη διαδικασία απόλυσης 10.000 εργαζομένων – μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο.

«Δεσμευόμαστε να βελτιώνουμε συνεχώς το μοντέλο μας ώστε να προωθούμε τη συνεργασία, τις σχέσεις και την κουλτούρα που είναι απαραίτητες για να κάνουν οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους καλύτερη».

Η διοίκηση συζητούσε την ιδέα αυτή εδώ και αρκετό καιρό. Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε τον Μάρτιο ότι μια εσωτερική ανάλυση έδειξε ότι «οι μηχανικοί αποδίδουν καλύτερα κατά μέσο όρο όταν εργάζονται προσωπικά με συναδέλφους τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα».

Σε εκείνη τη δημόσια ανάρτηση, ο Ζούκερμπεργκ συνέχισε να ενθαρρύνει τους υπαλλήλους της Meta να βρίσκουν περισσότερες ευκαιρίες για να εργάζονται μαζί και από κοντά.

Η Meta δεν είναι η μόνη εταιρεία στην οποία οι πρόσφατες απολύσεις έχουν πλήξει το κλίμα. Αυτήν την εβδομάδα, μερικές εκατοντάδες εργαζόμενοι της Amazon.com Inc. αποχώρησαν από την εργασία τους, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές θέσεων εργασίας και την πολιτική για τριήμερη επιστροφή στα γραφεία.

Διαβάστε ακόμη

Το μεγάλο παρασκήνιο πίσω από το deal για την ΕΨΑ και οι επόμενες κινήσεις

Αναζητώντας «ψηφιακά ταλέντα»: Τι ζητάνε από τους εργοδότες οι εργαζόμενοι των νέων τεχνολογιών (πίνακας)

Οι φόροι κοστίζουν προεκλογικά, ο Μητσοτάκης για τους… μυστήριους, τα ξενοδοχεία της Goldman Sachs, η προετοιμασία για την Εθνική Τράπεζα και τα μερίσματα του μήνα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ