Στο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αναφέρθηκε ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, σε πάνελ για την κλιματική αλλαγή στο μεγάλο κινεζικό οικονομικό φόρουμ του China Development Forum.

Η Apple έχει θέσει από τους πλέον φιλόδοξους πράσινους στόχους μεταξύ των Big Tech για τη μείωση του αποτυπώματος των ρύπων και μάλιστα το τελευταίο Apple Watch προβλήθηκε ως το πρώτο τεχνολογικό προϊόν μηδενικών ρύπων. Ο στόχος της είναι πως μέχρι το 2030 όλες οι υπηρεσίες της θα έχουν «πιάσει» τα επίπεδα των μηδενικών ρύπων.

«Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο, όμως δεν έχουμε φτάσει ακόμη (στους στόχους), οπότε ο δρόμος μπροστά απαιτεί περισσότερη πρωτοπορία» επεσήμανε ο 63χρονος ισχυρός άνδρας της κατασκευάστριας των iPhone.

Για το λόγο αυτό ο τεχνολογικός κολοσσός έχει δρομολογήσει σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη του AI, θεωρώντας ότι τα εργαλεία του μπορούν να αξιοποιηθούν και στον κλάδο αυτό.

Όπως επεσήμανε, η τεχνική νοημοσύνη μπορεί να προσφέρει τεράστιες δυνατότητες σε κάθε εταιρεία που προσπαθεί να φτάσει σε μηδενικό αποτύπωμα ρύπων ή έστω να μειώσει τις εκπομπές της σημαντικά.

Για παράδειγμα, μπορεί να υπολογίσει το αποτύπωμα ρύπων κάθε ατόμου, να εντοπίσει διαθέσιμα υλικά και να προσφέρει στρατηγικές για την ανακύκλωση.

Ο Τιμ Κουκ είναι ανάμεσα στους κορυφαίους CEOs που επέλεξαν να δώσουν το «παρών» στο επονομαζόμενο κινεζικό Νταβός, σε ένα διάστημα που και το Πεκίνο θέλει να δείξει ότι είναι ανοιχτό σε νέες επενδύσεις για την τόνωση της λαβωμένης ανάπτυξης της.

Για την ίδια την Apple, η κινεζική αγορά είναι στρατηγικής σημασίας. Μάλιστα ο Τιμ Κουκ είχε συνάντηση νωρίτερα και με τον υπουργό Εμπορίου, Γουάνγκ Γουεντάο στην οποία ανακοίνωσε την πρόθεση του τεχνολογικού ομίλου να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις σε καταστήματα, αλλά και στους τομείς της έρευνας και της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Κίνα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τιμ Κουκ έχει ήδη ταξιδέψει τουλάχιστον τρεις φορές στην Κίνα από τις αρχές της χρονιάς.

Στο τωρινό του ταξίδι βρέθηκε στη Σανγκάη για τα εγκαίνια ενός νέου καταστήματος της εταιρείας, ενώ είχε επίσης συναντήσεις με βασικούς εταίρους και προμηθευτές της Apple στην Κίνα, όπως η BYD Co, η Lens Technology και η Shenzhen Everwin Precision Technology.

Διαβάστε ακόμη 

Ναυτιλία: «Χρυσές εποχές» για τα δεξαμενόπλοια – Η εικόνα για τα φορτηγά πλοία

Νέος κύκλος επενδύσεων των Ισραηλινών στην Αθήνα (pics)

Lifting σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Πότε βγαίνουν στους δρόμους τα πρώτα υπερσύγχρονα λεωφορεία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ