Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια για πρώτη φορά, καθώς το ράλι στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία διευρύνεται πέρα ​​από το Bitcoin.

Το Ether σημείωσε αύξηση έως και 2,3% στα 2.014 δολάρια σήμερα Παρασκευή, ενώ φέτος έχει καταγράψει αύξηση περίπου 170%. Ο δείκτης του Bloomberg Galaxy Crypto έχει ενισχυθεί περίπου 3%.

«Η τρέχουσα άνοδος πιθανότατα θα προσελκύσει νέα και «φρέσκια» αγοραστική δραστηριότητα», δήλωσε ο Julius de Kempenaer, ανώτερος αναλυτής στο StockCharts.com, προσθέτοντας ότι «το Ether υπερνικά το Bitcoin σε δυναμική».

Όπως αναφέρει το Bloomberg η κούρσα ανόδου που κατέγραψε το Bitcoin το περασμένο έτος αντικατοπτρίζει την πληθώρα των «πακέτων» ενίσχυσης που διοχετεύτηκαν στην παγκόσμια οικονομία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. Ωστόσο αρκετοί προειδοποιούν ότι η άνοδος των κρυπτονομισμάτων είναι μια κερδοσκοπική φούσκα που πιθανότατα θα εκραγεί.

Ωστόσο οι διαφορά των δύο κρυπτονομισμάτων όσον αφορά την κεφαλαιοποίησή τους παραμένει μεγάλη. Η κεφαλαιοποίηση του Ether ανέρχεται στα περίπου 230 δισ. δολάρια, ενώ εκείνη του Bitcoin στα 1,1 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap.com.

 

Διαβάστε ακόμη:

Τα νομοσχέδια και τα self test θα μας σώσουν, όχι το άνοιγμα της αγοράς

Tesla: Ξεπέρασε κατά 16.800 τις εκτιμήσεις παραδόσεων για το α’ τρίμηνο

Lockdown: Νέα δεδομένα από 3 Απριλίου – Πού στέλνουμε sms, τι ώρες κυκλοφορούμε (vid)