Η Uber Technologies θα αρχίσει σύντομα να προσφέρει βόλτες με αυτοοδηγούμενα οχήματα μέσω συνεργασίας με τη Waymo της Alphabet (μητρική της Google), όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τρίτη.

Αργότερα φέτος, η Uber θα αρχίσει να μεταφέρει επιβάτες και να πραγματοποιεί παραδόσεις προϊόντων σε περιοχές της Αριζόνα χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα εξοπλισμένα με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Waymo. Η υπηρεσία θα περιοριστεί σε έναν καθορισμένο αριθμό οχημάτων και σε μια έκταση 180 τετραγωνικών μιλίων της ευρύτερης περιοχής του Φοίνιξ όπου δραστηριοποιείται η Waymo.

«Η πλήρως αυτόνομη οδήγηση γίνεται γρήγορα μέρος της καθημερινής ζωής και είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε την απίστευτη τεχνολογία της Waymo στην πλατφόρμα της Uber», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Ντάρα Κοσροβσάχι.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο κόσμος θα μπορεί να ζητά τις υπηρεσίες της Waymo μέσω των εφαρμογών της Uber για διαδρομές και παραδόσεις, δήλωσαν οι εταιρείες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι η Uber κάποτε έτρεφε τις δικές της φιλοδοξίες για ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, αλλά η εταιρεία εγκατέλειψε αυτά τα σχέδια αφού η Waymo υπέβαλε μήνυση κατηγορώντας την πρώτη και έναν μηχανικό που είχε προσλάβει, για κλοπή της τεχνολογίας της.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Uber συμφώνησε να πληρώσει στη Waymo 245 εκατ. δολάρια το 2018 και διευθέτησε την πλήρη δικαστική διαμάχη τον Φεβρουάριο του 2022.

Από τότε οι εταιρείες έχουν εμβαθύνει τους δεσμούς τους, ανακοινώνοντας μια άλλη συνεργασία για την αυτόνομη μεταφορά φορτηγών τον περασμένο Ιούνιο.

Διαβάστε ακόμη

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Mισθοί και περιθώρια κέρδους, οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό

O ιδρυτής της Wagner επικρίνει τη στρατηγική Πούτιν και αποσύρει τις δυνάμεις του από την Μπαχμούτ

Μπόστιαν Βάσλε (ΕΚΤ): Πρέπει να αυξήσουμε και άλλο τα επιτόκια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ