Μετοχές συνολικού ποσού έως και 7 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ότι θα επαναγοράσει η Uber Technologies μετά την επίτευξη λειτουργικών κερδών και σταθερών θετικών ελεύθερων ταμειακών ροών κατά την τελευταία οικονομική χρήση, το 2023.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg ο oικονομικός διευθυντής Prashanth Mahendra-Rajah χαρακτήρισε το τεράστιο πρόγραμμα επαναγοράς των μετοχών της εταιρείας ως «ψήφο εμπιστοσύνης στην ισχυρή οικονομική δυναμική της εταιρείας». Ο ίδιος ανέφερε στη δήλωσή του ότι «Θα είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τον ρυθμό της επαναγοράς μας, ξεκινώντας με ενέργειες που αντισταθμίζουν εν μέρει την αποζημίωση με μετοχές και εργαζόμαστε προς μια συνεπή μείωση του αριθμού των μετοχών».

Η μετοχή της εταιρείας παροχής υπηρεσιών μεταφοράς σημείωσε άλμα κατά 4,6% κατά την προσυνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες έχει υπερδιπλασιάσει την αξία της.

Όπως αναφέρει το Bloomberg το πρόγραμμα επαναγοράς αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία καθώς είναι το πρώτο από την ίδρυσή της και έρχεται μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του -επίσης- πρώτου πλήρως κερδοφόρου έτους λειτουργίας της εδώ και 14 χρόνια. Η εταιρεία εντάχθηκε στον δείκτη S&P 500 τον Δεκέμβριο του 2023 και οδεύει προς μια αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας. Η μετοχή της υπερδιπλασιάστηκε το 2023 και φέτος σημειώνει άνοδο κατά 12%, ενώ το τελευταίο της κλείσιμο στη Wall Street την Τρίτη 13/2 έγινε στα 68,99 δολάρια.

Στις προοπτικές της η Uber έχει ανακοινώσει ότι περιμένει αύξηση των κρατήσεων από τις μικρότερες ηλικίες στην επόμενη τριετία και αύξηση των προσαρμοσμένων κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (a-EBITDA).

Διαβάστε ακόμη

Ακραίες διακυμάνσεις και… ασανσέρ (ξανά) το bitcoin (γράφημα)

UniCredit: Αύξηση 16% στα μπόνους μετά τη χρονιά – ρεκόρ – Ποιοι ωφελούνται περισσότερο

Τράπεζα Πειραιώς: Ισχυρή κερδοφορία €800 εκατ. το 2023 – Μείωση 50% στον δείκτη ΝΡΕs

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ