Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της τον Ιούνιο, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Εκτός απροόπτου, η ΕΚΤ παραμένει προσηλωμένη στο να φέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2% μέχρι το επόμενο έτος από 2,4% που είναι σήμερα, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RTL την Τετάρτη 15/5.

«Καθώς έχουμε επαρκή εμπιστοσύνη, πολύ πιθανόν να αρχίσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών, αναμφίβολα στη συνεδρίασή μας στις αρχές Ιουνίου», δήλωσε ο Βιλερουά, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Τα σχόλιά του αντικατοπτρίζουν μια συναίνεση, ακόμη και αν ορισμένοι πιο γερακίσιοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ έχουν ζητήσει μεγαλύτερη προσοχή στη μείωση των επιτοκίων μετά από μια πρώτη κίνηση τον Ιούνιο. Οι απόψεις αυτές υποστηρίζονται από την επιμονή των μισθολογικών κερδών στη ζώνη του ευρώ και την αβεβαιότητα στις αγορές ενέργειας που προκαλείται από την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Η ισχυρότερη ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης μπορεί επίσης να καταστήσει τη χαλάρωση της πολιτικής λιγότερο επείγουσα.

Διαβάστε ακόμη

EBRD: Οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία (πίνακες)

Περικοπές έως 50% στην πράσινη ενέργεια… για να γλιτώσουμε το blackout

ΑΒΑΞ: Πλησιάζει το μισό δισ. η αξία του χαρτοφυλακίου σε ΣΔΙΤ, παραχωρήσεις και μαρίνες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ