Σε μια προσπάθεια να επωφεληθεί από την ακμάζουσα αγορά συλλεκτικών sneakers, streetwear αλλά και από τον αθλητισμό γενικότερα, ο οίκος Christie’s εγκαινιάζει ένα νέο τμήμα.

Πιο αναλυτικά, ο διάσημος οίκος δημοπρασιών ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη δημιουργία του «Department X». Το συγκεκριμένο τμήμα θα φορά κυρίως, σε δημοπρασίες ειδών όπως τα Air Jordans και όχι μόνο, την ίδια ώρα που ένα τεράστιο κύμα από 20άρηδες συλλέκτες επαναπροσδιορίζει τον κόσμο των δημοπρασιών.

«Όταν εξετάσαμε τον κόσμο των δημοπρασιών και τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι συλλέκτες και ιδίως, οι νεότεροι συλλέκτες που εισέρχονται για πρώτη φορά στην εν λόγω αγορά, νιώσαμε ότι αυτή είναι μια ισχυρή αγορά», δήλωσε η Κέιτλιν Ντόνοβαν, επικεφαλής της Christie’s Handbags, Streetwear and Sneakers.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC, το τμήμα Χ θα πουλά σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα τα οποία θα σχετίζονται με την μουσική βιομηχανία, τον κόσμο της μόδας, την τέχνη και την ιστορία, τον αθλητισμό και τα αθλητικά είδη. Θα πραγματοποιεί διαδικτυακές δημοπρασίες, με ζωντανές συνδέσεις με τη Νέα Υόρκη και ιδιωτικές εκθέσεις πωλήσεων καθ′ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η ζήτηση για πάνινα παπούτσια και αθλητικά συλλεκτικά είδη έχει εκτοξευτεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Τον Ιούνιο, ο οίκος Christie’s πραγματοποίησε μια πώληση «Six Rings – Legacy of the GOAT» αφιερωμένη στην καριέρα του θρύλου του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν, με πωλήσεις που άγγιξαν σχεδόν το 1,5 εκατομμύριο δολάρια. Στο μεταξύ, και ο οίκος Sotheby’s αυτό το μήνα πούλησε τη φανέλα του Jordan από τον αγώνα των τελικών του NBA το 1998 – για 10,1 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για συλλεκτικά αθλητικά αναμνηστικά είδη.

Ο οίκος Sotheby’s κυκλοφόρησε επίσης, την κατηγορία streetwear του τον Δεκέμβριο, με τους περισσότερους αγοραστές να είναι μεταξύ 20 και 40 ετών. Τα καπέλα, τα πουκάμισα, τα πατίνια και ακόμη και τα φλίπερ από την Supreme συνέχισαν επίσης να αυξάνονται στα ύψη. Το 2020, ο οίκος Christie’s πρόσφερε μια συλλογή από 253 μπλουζάκια Supreme για 2 εκατομμύρια δολάρια. Παρόλα αυτά, ορισμένοι ισχυρίζονται πως τα εξαψήφια ποσά που ζητούν κάποιοι για αθλητικά παπούτσια και μπλουζάκια είναι προϊόν μιας κερδοσκοπικής φούσκας.

Διαβάστε ακόμη:

Attica Bank: Τα SOS για την ΑΜΚ των 490 εκατ. ευρώ – Οι βασικοί στόχοι του νέου business plan