Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, δήλωσε στον Τύπο εκπρόσωπος της αστυνομίας ο οποίος δεν απέκλεισε την εκδοχή της «τρομοκρατικής» επίθεσης.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης αρκετοί άνθρωποι, εκ των οποίων οκτώ, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Η υπηρεσία των ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε από την αστυνομία και ότι κατά τα φαινόμενα πρόκειται για τον δράστη.

Η τραγωδία σημειώθηκε στο πολύ μεγάλο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction, το οποίο ήταν γεμάτο από πελάτες εκείνη την ώρα, απόγευμα Σαββάτου τοπική ώρα.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές πανικού, με τους πελάτες των καταστημάτων να τρέχουν για να βρουν καταφύγιο και την αστυνομία να προσπαθεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στην περιοχή αυτή.

 

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας που δημοσιεύτηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν έναν άνδρα να τρέχει μέσα στο εμπορικό κέντρο, κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι και ανθρώπους τραυματισμένους να κείτονται στο έδαφος.

«Οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι σε αυτούς που επλήγησαν και τους οικείους του»”, έγραψε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι.

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι, η οποία σημειώθηκε σήμερα σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, φαίνεται να “έδρασε μόνος του”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Για εμάς όλους αυτό το βράδυ, οι φρικτές σκηνές από το Bondi Junction (το όνομα του εμπορικού κέντρου) ξεπερνούν κάθε λέξη και κατανόηση”, δήλωσε επίσης

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του δράστη.

“Ήταν μια απεχθής πράξη βίας, που στόχευε αδιακρίτως αθώους ανθρώπους οι οποίοι πήγαιναν ένα συνηθισμένο Σάββατο να κάνουν τα ψώνια τους”,

“Απόψε οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι στα θύματα αυτών των αποτρόπαιων πράξεων”.
“Οι πρώτες σκέψεις μας είναι σε αυτούς που επλήγησαν και τους οικείους τους”, τόνισε.

Διαβάστε ακόμη

Αναγκαιότητα η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου – Ευκαιρίες και προκλήσεις για την επόμενη ημέρα

Τα AI hacks που χρησιμοποιούν οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου (pics)

Πάσχα 2024: Επάρκεια αγαθών στην αγορά – Πού κυμαίνονται οι τιμές (vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ