Διεθνή

Αυτές είναι οι 10 πιο επιθυμητές χώρες και πόλεις για μετεγκατάσταση εργαζομένων το 2021

 • newsroom


Οι παγκόσμιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και η καθιέρωση της τηλεργασίας είναι οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι θα ήταν πρόθυμοι να εγκατασταθούν φέτος σε μια άλλη χώρα για εργασία μειώθηκε στο 50%

Έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία συμβούλων διαχείρισης Boston Consulting Group και την εταιρεία The Network, είχε ως στόχο την ανάδειξη των καλύτερων χωρών και πόλεων για τη μετεγκατάσταση εργαζομένων το 2021.

Στην έρευνα η οποία διεξήχθη μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2020 έλαβαν μέρος 209.000 εργαζόμενοι από 190 χώρες παγκοσμίως, οι απόψεις των οποίων διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη των πιο επιθυμητών προορισμών για εργαζόμενους το 2021. 

Φαίνεται πως το ποσοστό των πολιτών που δήλωσαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να εγκατασταθούν φέτος σε μια άλλη χώρα για εργασία μειώθηκε στο 50% σε σύγκριση με το 63% που είχε καταγραφεί την πρώτη χρονιά διεξαγωγής της συγκεκριμένης έρευνας δηλαδή το 2014. Η μελέτη αποδίδει εν μέρει την τάση αυτή στους παγκόσμιους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και κυρίως όμως, στα νέα εργασιακά δεδομένα με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την καθιέρωση της τηλεργασίας. Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να εργάζονται για μια εταιρεία του εξωτερικού χωρίς ωστόσο, να χρειάζεται αναγκαστικά να μεταφερθούν στη συγκεκριμένη χώρα.

Έκπληξη προκαλεί η πρώτη θέση στην οποία δεν βρίσκεται πλέον η νικήτρια των προηγούμενων ετών, Αμερική, που φέτος έπεσε στη δεύτερη θέση. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ερευνητές στο CNBC,  αυτό συνέβη κυρίως λόγω της ελλιπούς και καθυστερημένης αντίδρασης των ΗΠΑ στην καταπολέμηση της πανδημίας αλλά και λόγω των αναταραχών που προκλήθηκαν στη χώρα σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο Καναδάς αναδείχθηκε νικητής καθώς θεωρείται ως ο πλέον επιθυμητός προορισμός για τη μετεγκατάσταση εργαζομένων εν μέσω πανδημίας. Προορισμοί όπως η Σιγκαπούρη και η Νέα Ζηλανδία βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα γεγονός που αποδεικνύει ότι χώρες της Ασίας-Ειρηνικού έκαναν πολύ καλή δουλειά όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις 10 πιο επιθυμητές χώρες και πόλεις αντίστοιχα για μετεγκατάσταση εργαζομένων το 2021.

Οι 10 πιο ελκυστικές χώρες

 1. Καναδάς
 2. ΗΠΑ
 3. Αυστραλία
 4. Γερμανία
 5. Ηνωμένο Βασίλειο
 6. Ιαπωνία
 7.  Ελβετία
 8. Σιγκαπούρη
 9. Γαλλία
 10. Νέα Ζηλανδία

 

Οι 10 πιο ελκυστικές πόλεις

 1. Λονδίνο – Ηνωμένο Βασίλειο
 2. Άμστερνταμ – Ολλανδία
 3. Ντουμπάι – Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
 4. Βερολίνο – Γερμανία
 5.  Αμπού Ντάμπι – ΗΑΕ
 6. Τόκιο – Ιαπωνία
 7. Σιγκαπούρη
 8. Νέα Υόρκη – ΗΠΑ
 9. Βαρκελώνη – Ισπανία
 10. Σύδνεϋ – Αυστραλία

 

Διαβάστε ακόμη:

Τα 9 SOS για τα «κουρέματα» – αποζημιώσεις ενοικίων

DBRS: Μόνο ο «Ηρακλής» δεν είναι αρκετός για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών

Pummaro: Από τον Κίκιζα και τη Unilever, στη Μινέρβα και τον Δασκαλόπουλο

Απόρρητο Απόρρητο