Τα περισσότερα πρωινά, η Τζέιν Μπερνς οδηγεί τον εαυτό της 20 λεπτά από το σπίτι της στο Σινσινάτι στο Μέισον του Οχάιο για να ξεκινήσει τη βάρδια της ως κόφτης υφασμάτων μερικής απασχόλησης στο κατάστημα «Joann Fabric and Crafts».

Εργάζεται στο κατάστημα εδώ και 26 χρόνια – και εξακολουθεί να είναι ένας από τους αγαπημένους της τρόπους να περνάει τον χρόνο της. «Μου αρέσει αυτό που κάνω, γι’ αυτό θέλω να συνεχίσω να το κάνω», λέει. «Θα δουλέψω για όσο μπορώ ή για όσο με θέλουν».

Η Μπερνς, η οποία έκλεισε τα 101 της χρόνια στις 26 Ιουλίου, άρχισε να εργάζεται στο κατάστημα χειροτεχνίας το 1997, λίγους μήνες μετά τον θάνατο του συζύγου της Ντικ. Η κόρη της, Ντόνα Μπερνς, εργαζόταν στο κατάστημα με μερική απασχόληση και την πρότεινε για το ρόλο, πιστεύοντας ότι θα ήταν ένας ευπρόσδεκτος αντιπερισπασμός από τη θλίψη.

Η εκατοντάχρονη, η οποία ήταν λογίστρια στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της, προσπάθησε να αποσυρθεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 και του ’80, αλλά «αποσύρθηκε» μόλις λίγους μήνες αργότερα, επειδή της έλειπε η ρουτίνα και τα γεύματα με τους συναδέλφους της.

«Μου αρέσει να μιλάω με όλους όσους δουλεύω μαζί τους και να συναντώ τους πελάτες που είναι πολύ καλοί», λέει, «ακόμη και αν κάποιοι από αυτούς εκπλήσσονται που με βλέπουν στο τραπέζι κοπής».

«Τελικά, δεν υπάρχει κανένα μυστικό για να ζήσει κανείς μια μεγαλύτερη και πιο ευτυχισμένη ζωή», λέει η Μπερνς, αλλά «η εργασία έχει βοηθήσει».

Η νούμερο 1 συμβουλή καριέρας της

Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς καριέρας της, η Μπερνς έμαθε ότι υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό που έχουν όλες οι «καλύτερες δουλειές»: καλοί συνάδελφοι.

«Είναι σημαντικό να βρίσκετε ανθρώπους που είναι φιλικοί και ευγενικοί», λέει.

Στα «Joann’s», η Μπερνς έχει συνάψει στενές φιλίες με μερικούς από τους συναδέλφους της, συμπεριλαμβανομένης της Μάγκι Χάσβαρ, μιας τελειόφοιτης του Πανεπιστημίου Thomas More, η οποία της σύστησε το TikTok κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος για καφέ.

Το ζευγάρι έχει κάνει αρκετά TikTok μαζί, χορεύοντας στην αίθουσα διαλείμματος του καταστήματος και συζητώντας για μερικές από τις αγαπημένες αναμνήσεις της Μπερνς (όπως το πώς γνώρισε τον σύζυγό της) στο ταμείο. Ένα από τα βίντεο έχει πάνω από εννέα εκατομμύρια προβολές.

Το περασμένο καλοκαίρι, οι συνάδελφοί της της έκαναν έκπληξη με ένα πάρτι γενεθλίων για να γιορτάσουν τα 100 χρόνια της.

Διαβάστε ακόμη:

Τράπεζες: Πώς σχεδιάζουν να διαθέσουν την πλεονάζουσα ρευστότητα

Όμιλος Capital: Ναυπηγικό πρόγραμμα $7 δισ. για 57 πλοία – Από τα μεγαλύτερα διεθνώς (pics)

Μπιλ ΜακΓκουάιρ (University College London) για κλιματική αλλαγή: «Ξεχάστε τις διακοπές που ξέρατε»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ