Να πουλήσει περίπου 2,26 δισεκατομμύρια ευρώ (2,4 δισεκατομμύρια δολάρια) νέων μετοχών σχεδιάζει η Air France-KLM προκειμένου να στηρίξει τον ισολογισμό της και να αποπληρώσει ένα μέρος της κρατικής βοήθειας που βοήθησε τον αερομεταφορέα να επιβιώσει από την κρίση του Covid-19.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την αποζημίωση περίπου 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης που εκδόθηκαν τον Απρίλιο του περασμένου έτους και κατέχονται από τη γαλλική κυβέρνηση και για την περαιτέρω μείωση του χρέους της εταιρείας, ανέφερε η γαλλο-ολλανδική αεροπορική εταιρεία σε δήλωση την Τρίτη. Η περίοδος συνδρομής ορίζεται από τις 27 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου.

Η συναλλαγή θα φέρει την Air France-KLM πιο κοντά στην ολοκλήρωση των σχεδίων της για αύξηση κεφαλαίου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς επιδιώκει να αποπληρώσει το χρέος σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κρατική χρηματοδότηση, οι οποίες επί του παρόντος απαγορεύουν στην αεροπορική εταιρεία να συμμετέχει στην ενοποίηση του κλάδου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο αερομεταφορέας είπε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apollo Global Management για εισφορά κεφαλαίου 500 εκατομμυρίων ευρώ σε θυγατρική της Air France που κατέχει εφεδρικούς κινητήρες jetliner που χρησιμοποιούνται στις εργασίες συντήρησης του αερομεταφορέα με έδρα το Παρίσι.

Το σχέδιο πώλησης μετοχών, τα βελτιωμένα κέρδη και άλλα μέτρα για την ενίσχυση του ισολογισμού θα επιτρέψουν στην εταιρεία να αποπληρώσει περαιτέρω τη γαλλική κρατική ενίσχυση τα επόμενα τρίμηνα, ανέφερε η Air-France-KLM. Αυτό θα μειώσει επίσης το κόστος χρηματοδότησης της εταιρείας.

Το γαλλικό κράτος, το οποίο κατέχει το 28,6% της Air France-KLM, σχεδιάζει να συμμετάσχει στην έκδοση των μετοχών για να διατηρήσει το μερίδιό του αμετάβλητο, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία. Η ολλανδική κυβέρνηση θέλει επίσης να διατηρήσει το μερίδιο 9,3% της, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει έγκαιρα την έγκριση από το κοινοβούλιο της χώρας, πρόσθεσε η εταιρεία.

Διαβάστε ακόμα:

Τι προκρίνει η Κομισιόν για τον νέο μηχανισμό ηλεκτρικής ενέργειας – Οι αλλαγές στο προτεινόμενο μοντέλο

Aegean: Σύσταση «buy» και τιμή – στόχο 6,30 ευρώ από την Eurobank

Αθανασίου (Lamda): «Χωρίς καθυστερήσεις και πλήρως εξασφαλισμένα χρηματοδοτικά τα έργα στο Ελληνικό»