Η Amazon θα ξεκινήσει εντός του 2022 τις πρώτες παραδόσεις προϊόντων στους πελάτες της με χρήση των drone Prime Air, στην πρώτη αναφορά του κολοσσού του λιανικού εμπορίου για παραδόσεις με drone στις ΗΠΑ.

Η αρχή θα γίνει στην πόλη Λόκερφορντ, περίπου 64 χλμ μακριά από το Σακραμέντο, με τα drone της εταιρείας να αφήνουν τα προϊόντα στις αυλές των σπιτιών των πελατών. Η Amazon θα επεξεργαστεί τα δεδομένα από τις παραδόσεις στο Λόκερφορντ ώστε να βελτιώσει το σύστημα με τις παραδόσεις των drone προτού το επεκτείνει και σε άλλες πόλεις της χώρας, μετέδωσε το CNBC.

Όταν το drone φτάσει στο σημείο παράδοσης θα στέκεται στον αέρα σε κοντινή απόσταση από το έδαφος και θα αφήνει το προϊόν που μεταφέρει απαλά στο έδαφος χρησιμοποιώντας ένα μηχανισμό με σκοινί.

Περίπου μια δεκαετία μετά την εξαγγελία του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος για τη χρήση drones στη μεταφορά προϊόντων της ο εμπορικός κολοσσός παρουσίασε το αυτόνομο όχημα που θα χρησιμοποιήσει. Παρά τις μεγάλες επενδύσεις που έγιναν σε αυτόν τον τομέα δεν χρειάστηκαν αρκετά χρόνια μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο drone για τις μεταφορές των προϊόντων που πουλά η Amazon ή καλύτερα εκείνων που μπορεί να μεταφέρει ένα μικρού μεγέθους drone.

Στις δοκιμαστικές πτήσεις που θα γίνουν το προσεχές χρονικό διάστημα οι τεχνικοί της Prime-Air θα παρακολουθούν τις πτήσεις του drone και θα καταγράφουν όλα τα δεδομένα μεταφοράς και παράδοσης των προϊόντων για να διαπιστώνουν τυχόν προβλήματα ή κενά στην όλη διαδικασία ώστε να κάνουν τις απαραίτητες βελτιώσεις.

Μετά από περίπου 25 drones που δοκιμάστηκαν τα τελευταία χρόνια από την Amazon για τη μεταφορά των προϊόντων της η εταιρεία κατέληξε σε ένα αυτόνομο όχημα με έξι έλικες και ένα περιμετρικό προστατευτικό σκελετό.

Διαβάστε ακόμη:

Πόσα χρήματα έχουν χάσει οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη το 2022

Στα αζήτητα η έκταση των Ρέμου – Πηλαδάκη στο Κορωπί

Ανδρέας Ραπτόπουλος: Ο Έλληνας της Matternet που παραδίνει πολύτιμο ιατρικό υλικό με drones σε όλο τον κόσμο