Διεθνή

Apple: Γιατί μειώνει τις παραγγελίες για τα iPhones

  • newsroom
apple1


Το iPhone 12 mini δεν κάνει τις αναμενόμενες πωλήσεις ωστόσο η Apple ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 4μήνου

Κατά 20% μείωσε τις παραγγελίες κατασκευής  iPhone η Apple, σύμφωνα με έκθεση της Nikkei την Τετάρτη, λόγω της υποχώρησης της ζήτησης για το μικρότερο μοντέλο iPhone 12 mini.

Τα νέα iPhone της Apple εξακολουθούν να έχουν υψηλή ζήτηση. Η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει 230 εκατομμύρια iPhone το 2021, αύξηση 11,6% από το 2020, σύμφωνα με τη Nikkei. Ωστόσο, το iPhone 12 mini δεν κάνει τις αναμενόμενες πωλήσεις, καθώς οι καταναλωτές προτιμούν το παλαιότερο iPhone 11 (το οποίο έχει μεγαλύτερη οθόνη), το μεγαλύτερο iPhone 12 ή τα πιο premium μοντέλα iPhone 12 Pro.

Το καταναλωτικό αίσθημα φαίνεται πως εναρμονίζεται με τις κακές κριτικές για το iPhone 12 mini όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο. Το CNBC είχε αναφέρει τότε πως το iPhone 12 mini είναι ουσιαστικά μια μικρότερη έκδοση του iPhone 12 με χειρότερη μπαταρία. Και πως παρά το μικρότερο μέγεθος του mini μοντέλου, πολλοί καταναλωτές μπορούν να δώσουν 100 δολάρια παραπάνω για το iPhone 12, που έχει μπαταρία με καλύτερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερη οθόνη.

Ωστόσο, τα μοντέλα iPhone 12 έχουν αποδειχθεί σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένα για την Apple. Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει πλέον πόσα iPhone πουλά κάθε τρίμηνο, αλλά, τον Ιανουάριο, η ερευνητική εταιρεία IDC ανέφερε ότι η Apple το τελευταίο τρίμηνο του 2020 απέστειλε 90,1 εκατομμύρια συσκευές, τον «υψηλότερο όγκο αποστολών από έναν προμηθευτή σε ένα μόνο τρίμηνο», αριθμός που την οδήγησε στο να ξεπεράσει την Samsung ως ο κορυφαίος πωλητής τηλεφώνων στον κόσμοστο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τα έσοδα από τα iPhone για το τρίμηνο αυξήθηκαν επίσης 17% σε ετήσια βάση.

Το θετικό momentum πίσω από το iPhone 12 οδήγησε την Apple στο να σημειώσει ρεκόρ στις πωλήσεις ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 4μήνου.

Διαβάστε ακόμα:

Πού πάνε τα χρήματα που «πάρκαραν» στις τράπεζες (πίνακας)

«Πικρός καφές» (και) από τα Starbucks για την οικογένεια Μαρινόπουλου

Σημαντικό ποσοστό στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αγοράζει η Μαριάννα Λάτση