Οι παραδοσιακοί λογαριασμοί ταμιευτηρίου αποτελούν, πλέον, το αντίπαλο δέος των μετοχών, σύμφωνα με τον αναλυτή της Wall Street, Τζιμ Μπιάνκο, ο οποίος υποστηρίζει πως τα αυξημένα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών προσφέρουν ευκολότερους και ασφαλέστερους τρόπους κερδοφορίας στους επενδυτές.

«Τα μετρητά δεν είναι πια σκουπίδια (cash is no longer trash). Το σλόγκαν αυτό είναι πια ένα meme το οποίο δεν έχει κάποια βάση», τόνισε ο πρόεδρος της Bianco Research στην εκπομπή «Fast Money» του CNBC, προσθέτοντας πως «τα μετρητά μπορούν να αποτελέσουν μία εναλλακτική επένδυση αυτή τη στιγμή, σε αντίθεση με την προηγούμενη δεκαετία, όταν θεωρούνταν χάσιμο χρόνου».

Ο Μπιάνκο χρησιμοποιεί ως παράδειγμα το 6μηνο κρατικό ομόλογο ΗΠΑ το οποίο έχει απόδοση άνω του 5% αυτή τη στιγμή και του οποίου η απόδοση, όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, ενδέχεται να ξεπεράσει το 6%.

«Οι επενδυτές σε μετρητά θα έχουν αποδόσεις ισάξιες με τα 2/3 των αντίστοιχων των μετοχών χωρίς, όμως, κανένα ρίσκο. Αυτό πρόκειται να προκαλέσει εξαιρετικά σημαντικό ανταγωνισμό ενάντια στις επενδύσεις σε μετοχές, ενώ θα απομυζήσει επενδύσεις από τα χρηματιστήρια», υποστήριξε ο Μπιάνκο, προσθέτοντας πως «οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για επιτόκια 5% ή 6%».

Τέλος, ο Μπιάνκο υπογραμμίζει πως ο πληθωρισμός δεν θα καταγράψει αισθητή μείωση τους επόμενους μήνες, τονίζοντας πως «πολλοί αναλυτές έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται όχι μόνο για μία, αλλά πολλαπλές επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed. Γι αυτόν το λόγο, πιστεύω πως οι επενδυτές στις αγορές θα αρχίσουν να λαμβάνουν υπόψη το φαινόμενο αυτό».

Διαβάστε ακόμη

Έως 2,5 γιγαβάτ τα «πράσινα» έργα ΑΠΕ στην Κρήτη – Ποιοι όμιλοι διεκδικούν μερίδιο της πίτας

Mobile World Congress 2023: Με 44 τεχνολογικές εταιρείες η συμμετοχή της Ελλάδας στη Βαρκελώνη

Airbnb: Τέλος χρόνου για καταχωρήσεις και διορθώσεις πριν αρχίσουν οι έλεγχοι της εφορίας