Η Χαμάς δήλωσε ότι ενημέρωσε τους διαμεσολαβητές των συνομιλιών κατάπαυσης του πυρός ότι είναι έτοιμη να καταλήξει σε μια «πλήρη συμφωνία», συμπεριλαμβανομένης μιας συνολικής συμφωνίας ανταλλαγής ομήρων-φυλακισμένων, εάν το Ισραήλ«σταματήσει τον πόλεμο και την επιθετικότητά του εναντίον των ανθρώπων στη Γάζα», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, οι IDF δήλωσαν ότι κατεδάφισαν σήραγγες της Χαμάς στη βόρεια Τζαμπαλίγια της Γάζας, από το οποίο ανασύρθηκαν τα πτώματα επτά ομήρων νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Τα πτώματα των Ron Benjamin, Itzhak Gelerenter, Amit Buskila και Shani Louk ανασύρθηκαν στις 17 Μαΐου και τα πτώματα των Orión Hernández Radoux, Hanan Yablonka και Michel Nisenbaum ανασύρθηκαν στις 23 Μαΐου. Και οι επτά δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και οι σοροί τους απήχθησαν στη Γάζα, σύμφωνα με τις IDF.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ κλιμακώνει την επίθεσή του στη Ράφα μία ημέρα αφού ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν τον έλεγχο του Διαδρόμου της Φιλαδελφείας, της ζώνης κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο. Σύμφωνα με το Ισραήλ, η κατάληψη της ζώνης έκοψε τον δρόμο που χρησιμοποιεί η Χαμάς για να εισάγει όπλα κατά την διάρκεια του πολέμου που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου.

Ιατρικές πηγές στη Γάζα δήλωσαν ότι οι 12 Παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν και απροσδιόριστος αριθμός έχει τραυματιστεί από ισραηλινή επίθεση την ώρα που προσπαθούσαν να ανασύρουν πτώμα αμάχου Παλαιστίνιου στο κέντρο της Γάζας. Ακόμη ένας Παλαιστίνιος άμαχος σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Σάτι δυτικά της πόλης της Γάζας στον βόρειο τομέα του θύλακα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Οι ισραηλινές Αρχές αναφέρθηκαν σε πολεμικές συγκρούσεις στην νότια, κεντρική και βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αλλά δεν σχολίασαν τους σημερινούς θανάτους στην Ράφα.

Διαβάστε ακόμη

ΤΑΙΠΕΔ: Οκτώ ενδιαφερόμενοι επενδυτές για το λιμάνι του Λαυρίου

Microsoft: 3 στους 4 εργαζόμενους χρησιμοποιούν πλέον AI στην εργασία τους

LAMDA Development: Στη λίστα του TIME με τις 100 πιο επιδραστικές εταιρείες στον κόσμο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ