Αποχωρεί από την Κίνα εντός του καλοκαιριού η Airbnb, σύμφωνα με πηγές του CNBC, το οποίο αναφέρει ότι όλες οι καταχωρήσεις σπιτιών στη χώρα θα έχουν «κατέβει» μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εταιρεία, που έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια, αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της στους υπαλλήλους της στην Κίνα ίσως και αύριο, Τρίτη (24.5.2022).

Η Airbnb άρχισε να δραστηριοποιείται επισήμως στην αγορά της Κίνας το 2016 και από τότε έχει αντιμετωπίσει μεγάλο ανταγωνισμό.

Μάλιστα, οι διαμονές στην Κίνα απέφεραν στην Airbnb μόλις το 1% των παγκόσμιων εσόδων της, ενώ σύμφωνα με πηγές το παράρτημα στην Κίνα είχε ήδη πολύ μεγάλο κόστος και ήταν δύσκολο για την εταιρεία να το διαχειριστεί.

Σύμφωνα με πηγές, η εταιρεία σκοπεύει να διατηρήσει τα γραφεία της στο Πεκίνο απασχολώντας εκατοντάδες υπαλλήλους και ότι θα εστιάσει περισσότερο στη διαμονή τουριστών που ταξιδεύουν από την Κίνα προς άλλες χώρες.

Από τις αρχές του 2022 η μετοχή της Airbnb έχει υποχωρήσει τουλάχιστον κατά 30%, αλλά εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε τιμή άνω των 68 δολαρίων.

Σε σχετική ερώτηση του CNBC για την αποχώρησή της από την Κίνα, η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήρια: Παρά τα ανοδικά ξεσπάσματα, η πτώση δεν έχει τελειώσει – Γιατί έρχεται και νέα βουτιά

Eurogroup: Αυτοί είναι οι τέσσερεις ανθυποψήφιοι για τον ΕSM

Γκεορκίεβα: Ο κίνδυνος ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία δεν έχει εξαλειφθεί