Βαριά ήταν τελικά η ποινή για τον ιδρυτή του πάλαι ποτέ κορυφαίου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, του FTX. Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 25 ετών για το ρόλο του στην κατάρρευση του FTX κι ενώ είχε ήδη καταδικαστεί για απάτη και υπεξαίρεση δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την απόφαση ανακοίνωσε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο 32χρονος πρώην «βασιλιάς» των crypto είχε κριθεί ένοχος για συνολικά επτά κατηγορίες απάτης, υπεξαίρεσης, συνωμοσίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς διαπιστώθηκε πως οι καταθέσεις πελατών αξίας περίπου 10 δισ. δολαρίων είχαν κάνει… φτερά από τα ταμεία της εταιρείας.

Οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει την καταδίκη του σε μάξιμουμ 6,5 χρόνια φυλάκισης, με το επιχείρημα, μεταξύ άλλων, ότι οι πελάτες του FTX θα λάβουν τα χρήματα τους από τη διαδικασία εκκαθάρισης του FTX.

Από την άλλη πλευρά οι εισαγγελείς εξάντλησαν την αυστηρότητα τους έχοντας ζητήσει καταδίκη σε έως 50 χρόνια φυλάκισης, με βασικό επιχείρημα πως αν ο Μπάνκμαν-Φράιντ αφεθή νωρίτερα ελεύθερος, μπορεί να αναλάβει και πάλι δράση.

Τελικά ο δικαστής ακολούθησε τη μέση οδό αποφασίζοντας την φυλάκιση του για 25 χρόνια.

Ο ίδιος ο Μπάνκμαν-Φριντ εμφανίστηκε μετανιωμένος ενώπιον του δικαστή δηλώνοντας πως έλαβε «εγωιστικές αποφάσεις» που τον κυνηγούν  μέχρι σήμερα «κάθε μέρα». Παραδέχτηκε επίσης πως οι πελάτες του FTX «δεν αξίζουν τον πόνο που υπέστησαν».

«Εγώ ήμουν ο CEO του FTX και εγώ ήμουν ο υπεύθυνος» τόνισε αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεων του.

Διαβάστε ακόμη

Νίκος Τσάκος: Kέρδη ρεκόρ για την ΤΕΝ $327 εκατ. – Αύξηση 60% για το 2023

Μενέλαος Τασόπουλος: Ανεβάζει φέτος τον πήχη για την «Παπουτσάνης» με «όχημα» το Αρκάδι (pic)

Τα μικροπλαστικά συνδέονται με την εξάπλωση καρκινικών κυττάρων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ