Στο παρελθόν, οι χώρες δημιουργούσαν υπόγεια καταφύγια υπό τον φόβο μιας ενδεχόμενης πυραυλικής επίθεσης. Καθώς, ωστόσο, τα χρόνια περνούσαν και η πιθανότητα ενός πολέμου απομακρυνόταν, τα περισσότερα από αυτά είτε μετατράπηκαν σε αίθουσες παιχνιδιών είτε χρησιμοποιήθηκαν ως χώροι αποθήκευσης τροφίμων, ενώ άλλα απλώς εγκαταλείφθηκαν.

Το τελευταίο διάστημα, το ενδιαφέρον για αγορά ή ενοικίαση καταφυγίων έχει αυξηθεί και πάλι, ιδίως έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα μεταδίδει το therichest, η τιμή ενός από τα πιο εντυπωσιακά καταφύγια στο Λας Βέγκας το οποίο δημιουργήθηκε από το στέλεχος καλλυντικών της Avon, Τζέρι Χέντερσον, έχει αυξηθεί από 1,7 εκατομμύρια δολάρια το 2014 σε 18 εκατομμύρια δολάρια το 2020.

Συγκεκριμένα, το Doomsday Mansion το οποίο κατασκευάστηκε το 1978, χαρακτηρίζεται ως ένα μοναδικό αξιοθέατο. Το υπερπολυτελές καταφύγιο, εκτός από μια πισίνα, διαθέτει επίσης, πέντε υπνοδωμάτια, έξι μπάνια και έναν μικρό ξενώνα. Υπάρχουν ακόμη, δύο τζακούζι, μια σάουνα, ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με μπαρ και πίστα χορού.

Το υπόγειο – σπίτι είναι ιδανικό για πάρτι και άλλες συγκεντρώσεις. Πουλήθηκε το 2014 για σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια. Έπειτα από τις επισκευές που έγιναν από την εταιρεία που αγόρασε το συγκεκριμένο καταφύγιο, η αξία του έχει εκτιναχθεί σε τουλάχιστον, 18 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

CALLISTA: Οι Ελληνίδες πίσω από το brand που λατρεύουν οι γυναίκες (pics)

Mirror Line: Η πόλη – ουρανοξύστης του $1 τρισ. στη Σαουδική Αραβία

Οι ευρωπαϊκές ελπίδες για τον πόλεμο, ο… μεσάζων που (παρά ταύτα) έγινε υπουργός, η ξεχασιάρα και το σαφάρι Κάτσου-Γερμανού