Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα ταξιδέψει στην Κίνα μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της ΕΕ, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Από το Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος υπενθύμισε ότι είναι «προσηλωμένος στον συντονισμό και στην έκφραση μιας ευρωπαϊκής φωνής» απέναντι στη Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό να δεσμεύσουμε την Κίνα στο πλευρό μας προκειμένου να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία, να μην χρησιμοποιήσει ασφαλώς χημικά ή πυρηνικά όπλα και να σταματήσει τη σύγκρουση, να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να επιτευχθεί ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, δηλαδή η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία της Ουκρανίας», διευκρίνισε.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεών τους το φθινόπωρο για το θέμα αυτό, οι Ευρωπαίοι ηγέτες φάνηκαν να θέλουν να βρουν τον δικό τους δρόμο απέναντι στην Κίνα, χωρίς να ευθυγραμμίζονται με τις ΗΠΑ και να παρασύρονται σε μια λογική «συστηματικής αντιπαράθεσης».

Διαβάστε ακόμη:

Ο ιός της Deutsche Bank μόλυνε το Χρηματιστήριο Αθηνών – Πτώση 6% στις τράπεζες, εξανεμίστηκαν τα εβδομαδιαία κέρδη

Δημήτρης Κοντομηνάς: Το μυθικό κτήμα στην Αργολίδα «αναζητά» αγοραστή – Αντίστροφη μέτρηση για τον πλειστηριασμό (pics)

Γιώργος Συγγελίδης: Πέθανε ο ιδρυτής ενός από τους ισχυρότερους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας