Διεθνή

Εμβόλιο COVID-19: Πότε θα κάνουμε την τρίτη δόση – Τι σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

  • newsroom


Αίτηση έγκρισης τρίτης δόσης κατέθεσε η Pfizer στον FDA - Το συμπληρωματικό εμβόλιο υπερτριπλασιάζει την αύξηση των αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ μπορεί να εγκρίνουν μία τρίτη δόση εμβολίου για ενήλικους κατά της COVID-19 τουλάχιστον έξι μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους, αντί του διαστήματος των οκτώ μηνών, όπως είχε ανακοινωθεί προηγούμενα, ανέφερε χθες, Τετάρτη, η εφημερίδα «The Wall Street Journal».

Η έγκριση για ενισχυτικές δόσεις των τριών εμβολίων που είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα που επικαλέστηκε μία πηγή που έχει λάβει γνώση για τα σχέδια που υπάρχουν.

Πρόκειται για τα εμβόλια της Pfizer Inc – BioNTech SE, της Moderna Inc και της Johnson & Johnson.

Η Pfizer και η BioNTech έχουν ήδη αρχίσει την διαδικασία υποβολής της αίτησης για να λάβουν έγκριση για την ενισχυτική δόση του εμβολίου τους για ανθρώπους ηλικίας άνω των 16 ετών, ανακοινώνοντας ότι η τρίτη δόση υπερτριπλασιάζει την αύξηση των αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, οι αμερικανικές αρχές χορήγησαν πλήρη έγκριση στο εμβόλιο των δύο δόσεων της Pfizer κατά της COVID-19.

Η Moderna ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι ολοκληρώνει μία πλήρη επανεξέταση, η οποία απαιτείται για την πλήρη έγκριση του εμβολίου της για τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 18 ετών.

Διαβάστε περισσότερα: protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ιστορικά κέρδη για τα φορτηγά πλοία όπου πρωταγωνιστούν οι «Greeks»

Σάρον Γκράχαμ: Η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι του πανίσχυρου συνδικάτου Unite

Πλειστηριασμοί: Το… ασφαλτάδικο, τα catamaran που έμειναν στα αζήτητα και το τάνκερ των $14 εκατ. (pics)