Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η αύξηση των λιανικών πωλήσεων στη Μεγάλη Βρετανία τον Ιούνιο, λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη των πωλήσεων τροφίμων που είχαν υποχωρήσει τον προηγούμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στην χώρα ήταν αυξημένος κατά 0,7% σε σχέση με τον Μάιο, επιταχύνοντας σημαντικά από το 0,1% που είχε προηγηθεί, ενώ ξεπέρασε κατά πολύ και τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση κατά 0,2%.

Σε ετήσια βάση οι όγκοι των πωλήσεων ήταν μειωμένοι μεν κατά 1% από την ίδια περίοδο πέρυσι, ωστόσο η μέτρηση ήταν επίσης πολύ καλύτερη από την πρόβλεψη της αγοράς για μείωση κατά 1,5%.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του Μαΐου τα νοικοκυριά ξόδευαν λιγότερα στα σούπερ μάρκετ, πιθανώς επειδή οι πολίτες έτρωγαν περισσότερο έξω σε εστιατόρια λόγω της πρόσθετης αργίας για τον εορτασμό της στέψης του βασιλιά Καρόλου.

«Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν έντονα, με τις πωλήσεις τροφίμων να ανακάμπτουν από τις επιπτώσεις που είχαν οι αργίες του προηγούμενου μήνα, με βοήθεια εν μέρει από τον καλό καιρό, ενώ τα πολυκαταστήματα και τα καταστήματα επίπλων είχαν επίσης έναν δυνατό μήνα», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, Γκραντ Φίτζνερ.

Διαβάστε ακόμη

Ο κύριος Prada στις ελληνικές θάλασσες – Η άφιξη με lear jet, οι «αψιμαχίες» στο νερό και το custom made σκάφος (pics + vid)

Οικογένεια Λιβάνη: Βγαίνει στο σφυρί η «Ελληνική Ρίζα» (pics)

Πού πάει για διακοπές η πλούσια ελίτ του 1% – Και η Ελλάδα στους top προορισμούς (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ