Ο σημαντικότερος συνεργάτης της Apple, Foxcon, η οποία παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό των συσκευών της αμερικανικής εταιρείας, θα επενδύσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία εγκαταστάσεων στην Ινδία.

Στόχος της ταϊβανέζικης εταιρείας, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, είναι να εκπληρώσει τις «λειτουργικές ανάγκες» της σαν βασικός προμηθευτής της Apple.

Η επένδυση 1,541 δισεκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιείται μέσω μιας θυγατρικής της Foxconn, της Hon Hai Technology India Mega Development, η οποία είναι εγγεγραμμένη στην πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας από το 2015, σύμφωνα με μια από τις καταθέσεις τίτλων και τα ινδικά εταιρικά αρχεία, τα οποία επικαλείται το CNBC.

Μια ταυτόχρονη κατάθεση ανέφερε ότι η ίδια θυγατρική θα προϋπολογίσει το ισοδύναμο ποσό σε ρουπίες Ινδίας για ένα κατασκευαστικό έργο για την κάλυψη «λειτουργικών αναγκών».

Η Foxconn αποτελεί τεράστιας σημασίας προμηθευτή της Apple και έχει σημαντικές δραστηριότητες στην ηπειρωτική Κίνα. Τα εργοστάσια της Foxconn αποτελούν κρίσιμο μέρος της κατασκευής iPhone της Apple και επλήγησαν σκληρά όταν τα λοκντάουν για τον Covid-19 επιβράδυναν την παραγωγή το 2022.

Αυτά τα λοκντάουν, παράλληλα με τη γενική γεωπολιτική αναταραχή ανάμεσα στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, ώθησαν τους προμηθευτές της Apple, όπως η Foxconn, να αξιολογήσουν εκ νέου τη συγκεντρωμένη παρουσία τους στην Κίνα. Η Foxconn έχει ήδη ανακοινώσει πολλά έργα στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου 600 εκατομμυρίων δολαρίων στην πολιτεία Καρνατάκα και ενός εργοστασίου 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην πολιτεία Τελανγκάνα.

Η νέα επένδυση από τη Foxconn έρχεται λίγους μήνες αφότου η Foxconn αποχώρησε από μια κοινοπραξία κατασκευής τσιπ 19,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία με «αμοιβαία συμφωνία», σύμφωνα με την εταιρεία. Η Foxconn πρόσθεσε ότι παραμένει «σίγουρη» για τις φιλοδοξίες της βιομηχανίας ημιαγωγών της Ινδίας.

Διαβάστε ακόμη:

Η μεγάλη ανατροπή – Όχι πια PIIGS: Αγαπημένα των αγορών τα ελληνικά και τα περιφερειακά ομόλογα της ευρωζώνης

Σταϊκούρας: Στα 10 δισ. ευρώ ετησίως η «οικονομία του υδρογόνου» το 2050

Νέο Εξοικονομώ: Αυξημένες επιδοτήσεις για αντλίες θερμότητας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ