Ισχυρή αύξηση στα έσοδά της ανακοίνωσε η Nike για το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street, ενώ και τα κέρδη της εταιρείας αθλητικών ρούχων και ειδών αποδείχτηκαν καλύτερα των προβλέψεων, όπως μεταδίδει το CNBC.

Η Nike, όπως και άλλες εταιρείες λιανικής, βρίσκεται στη διαδικασία εκφόρτωσης ενός τεράστιου αποθέματος που προκλήθηκε από διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω της πανδημίας και τις διαφορετικές απαιτήσεις των καταναλωτών, οι οποίες επιβάρυναν τα περιθώρια κέρδους της.

Ειδικότερα, τα παγκόσμια έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 14% στα 12,4 δισ. δολ. το γ’ τρίμηνο χρήσης που ολοκληρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, από 10,87 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν για 11,47 δισ. δολ. Το μεικτό περιθώριο κέρδους μειώθηκε στο 43,3% για το τρίμηνο, μια μείωση 3,3 ποσοστιαίων μονάδων.

Η Nike ανακοίνωσε άλμα 27% στις πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά της, αυτή της Βόρειας Αμερικής, ενώ σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 17%. Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα κέρδη 79 cents ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 55 cents.

Σημειώνεται ότι ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Nike, δήλωσε την πεποίθησή του ότι η εταιρεία το περασμένο τρίμηνο θα ξεπεράσει το ανώτατο όριο αποθεμάτων, ωστόσο η Nike προειδοποίησε ότι τα μικτά περιθώρια κέρδους αναμένεται να υποστούν πλήγμα κατά τη διάρκεια του τριμήνου των διακοπών.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 16% σε σύγκριση με την περσινή περίοδο στα 8,9 δισ. δολάρια, γεγονός που η εταιρεία απέδωσε σε υψηλότερο κόστος εισροών προϊόντων και αυξημένα έξοδα μεταφοράς.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί η ακρίβεια μένει αφού ο πληθωρισμός «φεύγει»

Attica Bank: Τι προβλέπει το μνημόνιο μεταξύ Thrivest – βασικών μετόχων – Οι νέες ισορροπίες μετά την ΑΜΚ

Θεοδόσης Μιχαλόπουλος: Σε φάση αναδιάρθρωσης η Microsoft Hellas – Τι γίνεται με τα Data Centers