Τη λίστα με τους εργοδότες που αδυνατούν να πείσουν τους εργαζομένους τους να επιστρέψουν στο γραφείο ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας, συμπληρώνει ο αμερικανικός κολοσσός των Starbucks.

Ύστερα από την απαίτηση του Έλον Μασκ να πει στους εργαζόμενους της Tesla ότι εάν δεν επιστρέψουν στο γραφείο θα απολυθούν, ο CEO της Starbucks, Howard Schultz, καταφεύγει σε άλλες μεθόδους. Όπως λέει ο ίδιος, τους παρακαλάει γονατιστός.

«Απέτυχα, παρ’  όλες τις προσπάθειές μου, να επαναφέρω τους ανθρώπους μας στη δουλειά», είπε σύμφωνα με το Business Insider. «Τους έχω παρακαλέσει. Είπα ότι θα γονατίσω. Θα κάνω push-ups. Ό,τι θέλετε. Γυρίστε πίσω».

«Όχι, δεν επιστρέφουν στον βαθμό που θέλω. Και, ξέρετε, είμαστε μια πολύ συνεργατική, δημιουργική ομάδα. Συνειδητοποιώ ότι είμαι άνθρωπος της παλιάς σχολής και αυτή είναι μια διαφορετική γενιά», παραδέχθηκε ο Schultz.

Παρά την απογοήτευσή του, ο Σουλτς δεν έκανε υποχρεωτική την επιστροφή  στο γραφείο, αλλά προσφέρει «ευέλικτες επιλογές» υβριδικής εργασίας για κάποιες ειδικότητες, που δεν έχουν σχέση με τα καταστήματα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Σουλτς δεν λαμβάνει τόσο δραστικά μέτρα όσο ο Μασκ, ο οποίος είχε πει πως οι υπάλληλοι που είναι αντίθετοι με το να εργάζονται στο γραφείο «θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού».

Διαβάστε ακόμη

Θρίλερ με τα ελληνικά δεξαμενόπλοια – Ιρανικό τάνκερ δίπλα στο ελληνικό Prudent Warrior έτοιμο να πάρει το φορτίο του

Σφυροκόπημα στα ομόλογα: Στις 300 μονάδες τα spreads της Ελλάδας – Σε υψηλό 8ετίας η απόδοση στην Ιταλία

Τι αλλάζει η ιστορική συμφωνία για την αύξηση των κατώτατων μισθών στην Ευρώπη (πίνακες + pic)