Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μαρκ Κιούμπαν ποντάρει στο μέλλον των κρυπτονομισμάτων και πολλάκις συγκρίνει την τεχνολογία blockchain με την απαρχή του διαδικτύου.

Γι αυτό το λόγο ο Κιούμπαν έχει “κρατήσει” τα λιγοστά ψηφιακά νομίσματα τα οποία αγόρασε όταν πρωτοκυκλοφόρησαν, σύμφωνα με το CNBC. Μέχρι τώρα το χαρτοφυλάκιό του αποτελείται από 60% Bitcoin, 30% Ethereum και 10% λοιπών. 

Το Bitcoin το οποίο δημιουργήθηκε το 2009 είναι το μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα, ενώ ο Κιούμπαν το βλέπει ως καλό τρόπο αποταμίευσης πλούτου παρά ως νόμισμα. «Το 2012 ο κόσμος έλεγε πως το Bitcoin ήταν νόμισμα κι εγώ έλεγα το αντίθετο. Αλλά πάντοτε ήξερα πως θα αποτελεί καλό τρόπο αποταμίευσης και ‘αποθήκευσης’ πλούτου εάν ο κόσμος πεπειστεί πως είναι καλύτερο από τον χρυσό λόγω της αλγοριθμικής του σπανιότητας που θα οδηγήσει την αύξηση της αξίας του», ανέφερε.

Bitcoin και Ethereum

Σύμφωνα με τον Κιούμπαν, το bitcoin «είναι και θα παραμείνει καλύτερη εναλλακτική από τον χρυσό. Γι αυτό και έχω bitcoin, γι αυτό και θα συνεχίσω να έχω». Ο Κιούμπαν δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον και στο Ethereum, το δεύτερο τη κατατάξει κρυπτονόμισμα το οποίο χρησιμοποιεί και “smart contracts”. Τα “έξυπνα συμβόλαια” αυτά είναι συλλογές κώδικα οι οποίες έχουν συγκεκριμένες οδηγίες και λειτουργούν μέσα στο σύστημα blockchain. «Τα έξυπνα συμβόλαια άλλαξαν τα πάντα, αφού δημιούργησαν το DeFi (decentralized finance: αποκεντρωμένη χρηματοδότηση) και τα NFTs (Non-fungible tokens: ηλεκτρονικά πιστοποιητικά πνευματικής ιδιοκτησίας και αυθεντικότητας ). Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για όλα αυτά. Γι αυτό και λέω πως μοιάζει με την απαρχή του διαδικτύου», ανέφερε ο Κιούμπαν.

Ο ίδιος θεωρεί το Ethereum ως προσαρμόσιμο αφού οι προγραμματιστές μπορούν να αλλάξουν και να βελτιώσουν τις ικανότητές του. «Ολα αυτά είναι πιο “αληθινά”. Γι αυτό και έχω πολλά Ethereum. Μακάρι να τα είχα αγοράσει πιο νωρίς, αλλά ξεκίνησα μόλις πριν από 4 χρόνια γιατί πιστεύω πως το Ethereum είναι ό,τι πιο παρόμοιο σε ένα πραγματικό νόμισμα».

Ο Κιούμπαν δεν έχει αναφέρει ποιά άλλα είδη κρυπτονομισμάτων κατέχει (το λοιπό 10%) αλλά υπογραμμίζει πως δεν ποντάρει τα πάντα σε μόνο ένα συγκεκριμένο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Κιούμπαν επένδυσε σε dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα το οποίο ξεκίνησε ως meme στο διαδίκτυο, και τα δώρισε στο γιο του, Tζέικ, υπογραμμίζοντας πως το όλο πόνημα είχε πλάκα και για τον γιο του αλλά και έμαθε στον ίδιο περισσότερα.

Διαβάστε ακόμη

Νέος κατώτατος μισθός: Αυτά είναι τα «αγκάθια» και τα νέα δεδομένα

Στο… άρμα του TIPS η Ελλάδα – Τι αλλάζει από αρχές του 2022 στις πληρωμές

ΟΑΕΔ – Google: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για 3.000 άνεργους