Την σύλληψη ενός άνδρα που θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από τη σύσταση πολλών εταιρειών-«βιτρίνες» οι οποίες συνδέονται με την Κίνα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ινδίας.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της παράνομης σύστασης αυτής των εταιρειών διόριζε εικονικούς διευθυντές προκειμένου να φαίνεται ότι διευθύνουν τις εταιρείες αυτές.

Η τελευταία σύλληψη αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης έρευνας που ξεκίνησε από το Γραφείο Έρευνας Σοβαρής Απάτης (SFIO) της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σε ιδρυτές εταιρειών-«κέλυφος», οι οποίες χρησιμοποιούνται ως όχημα για παράνομες δραστηριότητες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση της Ινδίας έκλεισε οντότητες στη χώρα οι οποίες παρείχαν τους εικονικούς διευθυντές σε ορισμένες εταιρείες-βιτρίνα.

Στην ανακοίνωσή της, η SFIO αναφέρει ότι συνέλαβε έναν άνδρα ονόματι Ντόρστε, ο οποίος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Jillian India, μιας εξ ολοκλήρου θυγατρικής της Jillian Hong Kong και πως είχε κάνει έρευνα σε πολλά σημεία για να ανακαλύψει την απάτη.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση δεν αναφέρει τους δεσμούς των εταιρειών με την Κίνα, ούτε αποκάλυψε τις μορφές των παράνομων δραστηριοτήτων που φέρεται να διαπράχθηκαν.

Για τους διευθυντές των παράνομων εταιρειών, ο Ντόρτσε χρησιμοποιούσε τα ονόματα Ινδών πολιτών οι οποίοι δεν είχαν εκπαίδευση και εργάζονταν σε δουλειές με χαμηλό εισόδημα, σύμφωνα με τη SFIO.

Σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα Indian Express αναφέρει ότι η αστυνομία συνέλαβε δύο διευθυντές μιας εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου ενός Κινέζου υπηκόου, για συμμετοχή τους στην παροχή εικονικών διευθυντών στις εταιρείες που συνδέονται με την Κίνα.

Διαβάστε ακόμα:

Σταϊκούρας: Στο 5,3% αναθεωρείται η εκτίμηση για την ανάπτυξη το 2022 – Επίδομα θέρμανσης 350 ευρώ

Ρεύμα: Τι αλλάζει από τον Οκτώβριο στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας

Mέχρι το τέλος της χρονιάς οι υπογραφές για το «Skyline»- Ο νέος ρόλος της Alpha Aστικά Ακίνητα