Πιο αυστηρό με τα είδη περιεχομένου που συστήνει στους ανήλικους χρήστες του θα είναι το Instagram καθώς -όπως ανακοίνωσε- θα τους παροτρύνει να βλέπουν κάτι άλλο όταν μένουν κολλημένοι στο ίδιο θέμα.

Την Τετάρτη ο επικεφαλής του Instagram Άνταμ Μοσέρι θα καταθέσει σε επιτροπή του Κογκρέσου για την προστασία των ανηλίκων, εν μέσω κατηγοριών ότι η πλατφόρμα και η μητρική της εταιρεία Facebook (νυν Meta Platforms) βλάπτουν την ψυχική υγεία των εφήβων.

Σε ανάρτησή του σε εταιρικό ιστολόγιο, ο Μοσέρι δηλώνει πως το Instagram θα εμποδίζει στο εξής τη δυνατότητα των χρηστών να κάνουν tag ή να αναφέρονται σε ανήλικους που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των ακολούθων τους.

Ακόμα, από τον Ιανουάριο οι ανήλικοι χρήστες θα μπορούν να διαγράφουν μαζικά τις προηγούμενες αναρτήσεις τους, τα like και τα σχόλια.

Ο Μοσέρι διαβεβαίωσε επίσης ότι εξετάζονται τρόποι να περιοριστεί η πρόσβαση ανηλίκων σε δυνητικά επιβλαβές ή ακατάλληλο περιεχόμενο μέσω της λειτουργίας αναζήτησης, των hashtag, των σύντομων βίντεο Reel, τη λειτουργία «Προτεινόμενοι Λογαριασμοί» και τη σελίδα «Εξερεύνησης».

«Κάνε διάλειμμα»

Σύμφωνα με την ανάρτηση, το Instagram λανσάρει άμεσα τη λειτουργία «Take a Break», η οποία παροτρύνει τους χρήστες να κάνουν διάλειμμα αν χρησιμοποιούν την εφαρμογή για πολλή ώρα. Σε πρώτη φάση η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά και Αυστραλία.

Ακόμα, από τον Μάρτιο το Instagram θα παρουσιάσει εργαλεία που επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν πόσο χρόνο περνούν τα παιδιά τους στην πλατφόρμα και να επιβάλουν χρονικό όριο.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος του Instagram δήλωσε πως θα παραμείνουν στον πάγο επ’ αόριστον τα σχέδια για ένα «Instagram για παιδιά, του οποίου η ανάπτυξη ανεστάλη λόγω των επικρίσεων.

Η ματαίωση του Instagram for Kids ανακοινώθηκε λίγο μετά την διαρροή εσωτερικών εγγράφων της Facebook από την τέως εργαζόμενή της Φράνσις Χόγκεν, η οποία αποκάλυψε ότι η εταιρεία γνώριζε πως το Instagram βλάπτει την ψυχική υγεία των εφήβων, ειδικά των κοριτσιών που νιώθουν μειονεκτικά απέναντι στα «ιδεώδη» της ρετουσαρισμένης ομορφιάς.

Εναντίον της Facebook εκκρεμεί επίσης έρευνα που ζήτησαν πολιτειακοί γενικοί εισαγγελείς στις ΗΠΑ προκειμένου να διερευνηθεί αν η εταιρεία προωθούσε το Instagram στους ανηλίκους παρά τις ενδείξεις για δυνητικές βλάβες.

Διαβάστε ακόμη:

MyProperty: Nέα πλατφόρμα για πιο γρήγορες μεταβιβάσεις

Λας Βέγκας: Αυτό είναι το νέο resort αξίας 4,3 δισ. – Διαθέτει «βίλες» και «παλάτια» με $15.000 τη βραδιά (pics)

Lamda: Επενδύσεις πάνω από 600 εκατ. ευρώ για το νέο hub στο Ελληνικό (pics)