Κατακόρυφη αύξηση έχει καταγράψει το κόστος σπουδών στα κολέγια και τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ σε σχέση με τη δεκαετία του ’80, σε αντίθεση με τους μισθούς, η αύξηση των οποίων είναι πολύ μικρή.

Αυτό αναφέρει πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε το Πανεπιστήμιο Georgetown, που τονίζει ότι το χάσμα ανάμεσα στα χρήματα που βγάζουν οι νέοι εργαζόμενοι και στο κόστος που καλούνται να καλύψουν για να αποκτήσουν ένα πτυχίο, τα τελευταία 40 χρόνια έχει αυξηθεί κατά 169%.

Σύμφωνα με το CNBC, το κόστος που υπάρχει σήμερα για τους φοιτητές στα δημόσια πανεπιστήμια των ΗΠΑ ξεκινά από τις 27.330 δολάρια (δίδακτρα, διαμονή, διατροφή και προσωπικά έξοδα) και φτάνει στις 55.800 δολάρια για τα ιδιωτικά κολέγια.

Λαμβάνοντας υπόψη και πιθανές υποτροφίες, το μέσο καθαρό κόστος για κολέγια και πανεπιστήμια κυμαίνεται από τις 2.640 δολάρια μέχρι τις 14.990 δολάρια αντίστοιχα.

Μάλιστα, η έκθεση του Πανεπιστημίου Georgetown επισημαίνει ότι ο κορωνοϊός έχει επιβραδύνει τις αυξήσεις του κόστους στην ανώτερη εκπαίδευση και ότι οι μισθοί για τους εργαζόμενους ηλικίας από 22 έως 27 ετών έχουν αυξηθεί από τη δεκαετία του ’80 μόλις κατά 19%.

«Τα στοιχεία της αποτυχίας μας να βοηθήσουμε όλους τους νέους να διανύσουν την απόσταση από την παιδική τους ηλικία στην οικονομική ανεξαρτησία της ενηλικίωσης, είναι σαφή. Στη διαδρομή από το νηπιαγωγείο μέχρι μια καλή δουλειά, οι περισσότεροι ταλαντούχοι αλλά μη προνομιούχοι νέοι δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά, όσο οι λιγότερο ταλαντούχοι αλλά προνομιούχοι νέοι», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες – Πού θα κριθεί το re-rating των μετοχών τους

Non Dom: 75 «κροίσοι» από 33 χώρες ετοιμάζουν βαλίτσες για Ελλάδα (πίνακας)

Facebook: Τέλος η αναγνώριση προσώπου στην πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης