Στη σύλληψη του επικεφαλής ενός εκ των μεγαλυτέρων κυκλωμάτων για ξέπλυμα χρήματος στην Ευρώπη, που είχε δεσμούς με συμμορία ναρκωτικών στην Κόστα ντελ Σολ και χρησιμοποιούσε ως βιτρίνα την πώληση βότκας σε εστιατόρια, προχώρησε η αστυνομία της Ισπανίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Reuters τηλεφωνικά ότι σήμερα συνελήφθη ο Τζον Φράνσις Μόρισεϊ, αρχηγός του κυκλώματος και επικεφαλής της ισπανικής επιχείρησης. Συνολικά, συνελήφθησαν τρία άτομα στην Ισπανία και ένας στην Αγγλία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε κατά τη διάρκεια κοινής διεθνούς επιχείρησης της Europol με την ονομασία «Whitewall», ανέφερε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το εγκληματικό δίκτυο έκανε ξέπλυμα χρήματος που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, ή έως 350.000 ευρώ την ημέρα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Μόρισεϊ είχε δεσμούς με την ιρλανδική φατρία «Kinahan», μια συμμορία εμπορίας ναρκωτικών στην ισπανική Κόστα ντελ Σολ, και «συγκέντρωνε μεγάλα ποσά σε μετρητά από εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας».

Διαβάστε ακόμη

Yachting: Θέμα ημερών η ενεργοποίηση της πλατφόρμας e-charter permission

Επιστολή προμηθευτών ενέργειας σε Σκρέκα για τις κλιμακωτές χρεώσεις στο ρεύμα

Adobe: Κοντά σε συμφωνία $20 δισ. για την εξαγορά της Figma (vid)