Ένα βήμα πριν την άτακτη υποχώρηση ενδέχεται να βρίσκονται οι επενδυτές σύμφωνα με τον Chief Investment Officer (CIO) της Morgan Stanley, Μάικλ Ουίλσον, ο οποίος υπολογίζει πως ο δείκτης S&P 500 θα κυμανθεί στις 3.900 μονάδες μέχρι το τέλος του 2023 και προειδοποιεί πως τα αναμενόμενα εταιρικά αποτελέσματα των αμερικανικών επιχειρήσεων θα οδηγήσουν τις μετοχές σε σημαντική πτώση. 

«Κανέναν επενδυτή δεν ενδιαφέρει τι θα γίνει σε 12 μήνες. Όλοι κοιτούν το εξάμηνο», υπογράμμισε ο Ουίλσον σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC, προσθέτοντας πως «πιστεύω πως το εξάμηνο αυτό, οι αγορές θα βιώσουν τεράστια μεταβλητότητα παρά την εκτίμηση του φαινομενικά “αβλαβούς” τελικού επιπέδου των 3.900 μονάδων».

Ο Ουίλσον υπογράμμισε πως ο S&P ενδέχεται να καταγράψει πτώση μέχρι και 24% στις αρχές του 2023: «Αναμένουμε μείωση του δείκτη μεταξύ των 3.000 και 3.300 μονάδων το πρώτο τετράμηνο του έτους. Η απαισιοδοξία της αγοράς (bear market) δεν έχει τελειώσει. Εάν οι προβλέψεις μας αποδειχθούν σωστές, θα έχουμε σημαντική πτώση του δείκτη. Η μεγαλύτερη ζημιά θα γίνει στις μεγάλες εταιρείες και όχι μόνο σε αυτές του τεχνολογικού τομέα».

O Ουίλσον δε θεωρεί τον εαυτό του ως απαισιόδοξο επενδυτή, τονίζοντας πως «οι επενδυτές δε θα πρέπει να πουλήσουν τα πάντα και να αποφύγουν την αγορά. Η πτώση της αγοράς ενδέχεται να λάβει χώρα τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2023. Οι μετοχές θα συνεχίσουν να καταγράφουν αύξηση τις επόμενες εβδομάδες. Πρόκειται για ένα στρατηγικό ράλι το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους».

Διαβάστε ακόμη

Προ των πυλών η 4η αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ – Νέο τετ α τετ κυβέρνησης – τραπεζιτών για τη στήριξη των δανειοληπτών

Οι τρεις “dates” του Μητσοτάκη, η βουτιά της Intralot, οι επόμενες κινήσεις της Παγκρήτιας, ο ευλαβικός τραπεζίτης και ο πίνακας της Dogus

Shelman: Τρίτο και… φαρμακερό σφυρί με τιμή «Black Friday»