Μέτοχοι της Signature Bank κατηγόρησαν την τράπεζα καθώς και τρία πρώην ανώτατα στελέχη υποβάλλοντας μήνυση ότι ενήργησε δόλια αναφέροντας ψευδώς πως ήταν οικονομικά ισχυρή μόλις τρεις ημέρες προτού γίνει κατάσχεση από μια κρατική ρυθμιστική αρχή.

Η ομαδική αγωγή κατά της Signature και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Joseph DePaolo, του οικονομικού διευθυντή Stephen Wyremski και του Chief Operations Officer Eric Howell κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν.

Μέσω της μήνυσης ζητούνται απροσδιόριστες αποζημιώσεις για τους μετόχους μεταξύ 2 και 12 Μαρτίου, όταν το Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης ανέλαβε τη Signature, δύο ημέρες αφότου η Federal Deposit Insurance Corp κατάσχεσε τη Silicon Valley Bank.

Η Signature δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Η Signature έκλεισε το 2022 με περιουσιακά στοιχεία 110,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καταθέσεις 88,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ που πτωχεύει από το 2008. Η Silicon Valley Bank είναι η μεγαλύτερη.

Στη μήνυση της Τρίτης, οι μέτοχοι με επικεφαλής τον Matthew Schaeffer είπαν ότι η Signature απέκρυψε πώς ήταν “ευάλωτη σε εξαγορά” κάνοντας ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με την υγεία της, εν μέρει για να καταπνίξει τους φόβους που πυροδοτήθηκαν από τα προβλήματα της Silicon Valley Bank.

Αυτές οι δηλώσεις περιελάμβαναν ότι η Signature μπορούσε να καλύψει “όλες τις ανάγκες των πελατών” και είχε αρκετό κεφάλαιο και ρευστότητα για να διακριθεί από τους ανταγωνιστές σε “δύσκολες στιγμές”.

Η αγοραία αξία της Signature ήταν περίπου 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από την κατάρρευσή της.

 

Διαβάστε ακόμη

Πάολο Γκρινιάνι (Oxford Economics): Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια

Η «μάχη» του Καραμανλή, η απόφαση Μητσοτάκη για τα Χανιά, ο Μυστακίδης πήρε την τράπεζα και το «Τ» της Cosmote

GPT-4: Ο νέος διάδοχος του ChatGPT από την OpenAI – Ξεκίνησε η φρενίτιδα στο διαδίκτυο