Ο πιο «κοκκαλιάρικος» ουρανοξύστης είναι γεγονός. Ο λόγος για το εμβληματικό κτίριο Steinway ή 11 West 57th Street, ο οποίος δεσπόζει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Με αναλογία ύψους – πλάτους 24 προς 1, πρόκειται για τον πιο «ψηλόλιγνο» κατασκεύασμα του πλανήτη. 

Ταυτόχρονα, με ύψος 435 μέτρων, αποτελεί και ένα από τα υψηλότερα κτίρια στο δυτικό ημισφαίριο, ευρισκόμενο πίσω μόνο από το «One World Trade Center» και το «Central Park Tower» -αμφότερα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη.  

Ο νέος ουρανοξύστης στο Μανχάταν περιλαμβάνει 60 υπερπολυτελή διαμερίσματα, τα οποία βρίσκονται σκορπισμένα στους 84 ορόφους του εντυπωσιακού κτιρίου. Ο πύργος σχεδιάστηκε από την εταιρεία SHoP Architects, ενώ κατασκευάστηκε από τις JDS Development, Property Markets Group και Spruce Capital Partners. 

Τα έργα ξεκίνησαν το 2013 και ολοκληρώθηκαν πριν λίγες εβδομάδες. 

Οι αρκετά λεπτοί ουρανοξύστες, οι οποίοι είναι γνωστοί και ως πύργοι – στυλό, ξεκίνησαν να γίνονται της μόδας τη δεκαετία του ‘70 στο Χονγκ Κονγκ. Σταδιακά, η τάση πέρασε και στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού Ωκεανού, φθάνοντας και στις ΗΠΑ.   

Ας σημειωθεί ότι η πρόσοψη του Steinway Tower περιλαμβάνει ένα ειδικό υλικό, το οποίο αλλάζει χρώμα ανάλογα με το φως του ήλιου και την οπτική γωνία.  

Όσον αφορά τις τιμές των υπερ-πολυτελών διαμερισμάτων, αυτές ξεκινούν από 7,75 εκατ. δολάρια και φθάνουν έως τα 66 εκατ. δολάρια. Όχι και ιδιαίτερα προσιτές, δηλαδή. 

Διαβάστε ακόμη:

Τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας για το Bitcoin – Άνοδος έως 11% για τα crypto

Pimco: Διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ στο β’ εξάμηνο – Έως 120 μονάδες βάσης μέσα στο 2022

Παίρνει φωτιά η αγορά ομολόγων – Σε υψηλό 3,5 ετών η απόδοση της Ελλάδας, ρεκόρ 8ετίας για τη Γερμανία