Οι εργαζόμενοι και κυρίως τα στελέχη στις μεγάλες εταιρείες και τράπεζες της Wall Street γνωρίζουν σε βάθος τον πληθωρισμό. Τον περιλαμβάνουν στις αναλύσεις τους και προβλέπουν την εξέλιξή του όμως στην καθημερινότητά τους δεν τον γνωρίζουν ούτε… εξ όψεως.

Οι εργοδότες τους, οι μεγαλύτερες εταιρείες και τράπεζες της Wall Street παρέχουν στους εργαζόμενούς τους  το απόλυτο υπερόπλο για την εξουδετέρωση του πληθωρισμού, που δεν είναι άλλο από τα bonus.

Είναι γνωστό ότι τα ετήσια bonus που μοιράζει η Wall Street είναι μεγάλα αλλά φέτος κατέγραψαν νέο υψηλό ρεκόρ καθώς το μέσο μπόνους της Wall Street για το 2021 έφτασε στα 257.500 δολάρια, αυξημένο κατά 20% από τα 213.700 δολάρια του προηγούμενου έτους.

Τα στοιχεία προέρχονται από ανακοίνωση του ελεγκτή της πολιτείας της Νέας Υόρκης Thomas DiNapoli που επικαλείται το CNN και αναφέρει ότι τα υψηλά bonus σε επίπεδα ρεκόρ θα ωφελήσουν και τα ταμεία της πόλης, καθώς αναμένεται να ξεπεραστούν οι τα προβλεπόμενα έσοδα από φόρους εισοδήματος.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα αποτελούν το 5% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα στη Νέα Υόρκη και αντιστοιχούν στο ένα πέμπτο των μισθών του ιδιωτικού τομέα της πόλης.

Συνολικά, η Wall Street κατέβαλε περίπου 45 δισ. δολάρια σε bonus κατά τη διάρκεια του διαστήματος από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο , ποσό που είναι υψηλότερο κατά 8 δισεκατομμύρια δολάρια από το αντίστοιχο συνολικό ποσό πέρυσι.

Φυσικά, το πόσα έλαβε  ο μέσος υπάλληλος της Wall Street για το 2021 εξαρτιόταν από τα χρήματα που είχε συμφωνήσει με τον εργοδότη του για ως ετήσια συνολική αμοιβή. Η Goldman Sachs, για παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι δέσμευσε 17,7 δισ. δολάρια για τις συνολικές δαπάνες αποζημίωσης πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση κατά 33% από το 2020. Αυτό διαμορφώνει τον μέσο όρο στα σχεδόν 404.000 δολάρια για τους 43.900 εργαζομένους της εταιρείας.

Ο DiNapoli απέδωσε τα bonus ρεκόρ στη αλματώδη αύξηση των κερδών της Wall Street, αλλά προειδοποίησε ότι η άνιση οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία και τη γεωπολιτική αναταραχή θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερα μπόνους για το 2022.

Διαβάστε ακόμα:

BofA: Τα 6+1 σημεία που θα αλλάξουν την Ευρώπη για πάντα μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Ανάρπαστο το πράσινο μπλουζάκι του Ζελένσκι – Άλμα των πωλήσεων σε amazon, eBay

Πλειστηριασμοί: Ξανά στο σφυρί το διαμέρισμα – «φιλέτο» του Γκερέκου στην Κέρκυρα