Σε αναθεώρηση των προβλέψεων της για την πορεία των εσόδων της τη φετινή χρονιά προχώρησε η Estee Lauder Cos., καθώς ο γίγαντας των καλλυντικών βρίσκεται αντιμέτωπος με πτώση της ζήτησης κυρίως στην στρατηγικής σημασίας αγορά της Κίνας.

Πλέον η εταιρεία εκτιμά πως οι πωλήσεις της για φέτος θα υποχωρήσουν έως και κατά 3% σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη της που «έβλεπε» τη διακύμανση των πωλήσεων στο +1% με -1%.

Ουσιαστικά από το Μάρτιο του 2022 οι καθαρές πωλήσεις υπολογίζεται ότι έχουν υποχωρήσει κατά πάνω από 9%, λόγω κυρίως της κάμψης των πωλήσεων στην Ασία και στις ΗΠΑ, αλλά και τα μειωμένα έσοδα στα καταστήματα duty-free.

Παράλληλα η εταιρεία που διαθέτει φίρμες όπως η ομώνυμη σειρά καλλυντικών, η Clinique και τα MAC αναπροσάρμοσε και τα τελικά αποτελέσματα της για το τέταρτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς, με αποτέλεσμα τα κέρδη της ανά μετοχή να διαμορφωθούν αισθητά χαμηλότερα, στα 18 με 28 σεντς.

Αναλυτές της αγοράς έσπευσαν να επισημάνουν ότι η διοίκηση της Estee Lauder και ο επί μακρόν CEO της, Φαμπρίτσιο Φρέντα, δέχεται πλέον ασφυκτική πίεση να βρει τρόπους να τονώσει τις πωλήσεις και μαζί βέβαια και τη μετοχή της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης των οικονομικών της, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μείωση των δαπανών, ενώ πλέον έχει προσπαθήσει να επικεντρωθεί σε προϊόντα ομορφιάς υψηλής ποιότητας που απευθύνονται σε πιο απαιτητικούς (και άρα πλούσιους) καταναλωτές. Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, ήδη από το Μάρτιο προχώρησε στην εισαγωγή του brand της Clinique στο premium ηλεκτρονικό κατάστημα ομορφιάς της Amazon, ενώ προσπαθεί να προωθήσει τα προϊόντα της και μέσα από τη δημοφιλή πλατφόρμα του TikTok.

Πάντως, η στροφή αυτή εκτιμάται πως θα αποδώσει καρπούς σε επίπεδο κερδών. Μάλιστα, παρά την πρόβλεψη για μειωμένες πωλήσεις εκτιμά πως τα κέρδη της θα κινηθούν τελικά ελαφρά καλύτερα φέτος, στα 2,14 με 2,24 δολάρια ανά μετοχή.

Διαβάστε ακόμη

Μυλωνάς: «Αρχές Ιουνίου η απάντηση SSM για μέρισμα από τα κέρδη του 2023»

Tesla: Βουτιά 6% στη μετοχή μετά τις 500 απολύσεις στην ομάδα Supercharger

Τράπεζα Πειραιώς: Πληρωμές επιδοτήσεων ύψους €762 εκατ. σε δικαιούχους αγρότες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ