Τα δεινά και όλα όσα συνέβησαν με τη Credit Suisse «δεν είναι πρωτάκουστα νέα», είπε στο CNBC ο επικεφαλής στρατηγικής για τα επιτόκια της Rabobank, Ρίτσαρντ ΜακΓκουάιρ, αλλά είναι «αναταράξεις που σχετίζονται με μια συστημική αντίδραση λόγω Silicon Valley Bank».

Ο ΜακΓκουάιρ δεν βλέπει τις κεντρικές τράπεζες να «εκτρέπονται» από τις τρέχουσες πιέσεις, λέγοντας ότι αν αυτό συμβεί θα τις κάνει να εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους στη μάχη για τη μείωση του πληθωρισμού.

Σημείωσε ότι η αγορά τώρα έχει πιθανότητες λίγο κάτω από το 50% για μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

«Αναμένουμε να δούμε την αντίδραση από τη Fed και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά οι όποιες εξελίξεις είναι αδύνατο να προβλεφθούν», δήλωσε ο ΜακΓκουάιρ.

«Επιπλέον, η προσαρμογή της περαιτέρω πολιτικής λόγω των πρόσφατων γεγονότων είναι πιο πιθανό να προκαλέσει περαιτέρω συναγερμό (αναγνωρίζοντας σιωπηρά τη σοβαρότητα του προβλήματος) παρά να παρέχει διαβεβαίωση ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», πρόσθεσε.

«Πάντως, όσο υπάρχει μια εγγενής αδυναμία πρόβλεψης για την τρέχουσα κατάσταση, πιστεύουμε ότι η αγορά είναι υπερβολικά γρήγορη στο να τιμολογήσει μία περαιτέρω σύσφιξη στην πολιτική της, πράγμα που σημαίνει ότι οι δείκτες μπορούν να ομαλοποιηθούν».

Διαβάστε ακόμα 

Η «μάχη» του Καραμανλή, η απόφαση Μητσοτάκη για τα Χανιά, ο Μυστακίδης πήρε την τράπεζα και το «Τ» της Cosmote 

Πώς οι DJs απέκτησαν το δικό τους star-system – Αυτοί είναι οι πιο περιζήτητοι με αμοιβές μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ το πάρτι 

Βουλιαγμένη όπως… Σεν Τροπέ – Εκτοξεύτηκαν οι τιμές για ακίνητα