Την ώρα που ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Ρωσία ταλανίζεται από τις κυρώσεις της Δύσης για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία AvtoVAZ ανακοίνωσε την Παρασκευή εκτίναξη των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων τον Αύγουστο.

Ο κατασκευαστής των αυτοκινήτων Lada ανακοίνωσε ότι πούλησε 18.087 επιβατικά οχήματα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, αριθμός αυξημένος κατά 75,2% σε σύγκριση με τον Ιούλιο. Αν και οι πωλήσεις της AvtoVAZ είναι μειωμένες κατά 7% σε ετήσια βάση, αποτελούν την καλύτερη μηνιαία επίδοση της αυτοκινητοβιομηχανίας από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ο πρόεδρος της AvtoVAZ, Μαξίμ Σοκόλοφ, δήλωσε ότι οι πωλήσεις δύο μοντέλων Lada -των Granta και Niva– ανέκαμψαν στα “προ της κρίσης επίπεδα”, εξέλιξη που χαρακτήρισε ως “σημαντικό επίτευγμα” στην πορεία ανάκαμψης της εταιρείας.

“Θα ξεπεράσουμε με επιτυχία τις τρέχουσες δυσκολίες και θα ανταποκριθούμε στη ζήτηση της ρωσικής αγοράς αυτοκινήτου”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το Reuters.

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΟΙΚ: Διπλασιάζεται το κονδύλι για επίδομα θέρμανσης

Tο «πακέτο Μητσοτάκη», οι Σαουδάραβες ζητούν επισήμως το 20% της Εθνικής Τράπεζας και οι Μπάκοι πάνε για… τραπεζίτες

Ράλι 40% για το ρούβλι μετά την Ουκρανία: Κακό μαντάτο για Ρωσία και Πούτιν