Το Κρεμλίνο κατήγγειλε τα «εχθρικά» μέτρα που έχουν ληφθεί κατά των Ρώσων υπηκόων σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ο περιορισμός πρόσβασής τους στο Κάστρο της Βενσέν (Château de Vincennes) στη Γαλλία, ζητώντας «επίδειξη λογικής».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η πρόσβαση στο Κάστρο της Βενσέν, κοντά στο Παρίσι, που φιλοξενεί αρχεία του υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, περιορίστηκε για τους Ρώσους με εσωτερική εγκύκλιο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όταν ερωτήθηκε για τη λήψη αυτού του μέτρου, όπως και για τις εκκλήσεις στη Φινλανδία για τη διακοπή της έκδοσης τουριστικών αδειών εισόδου για Ρώσους τουρίστες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κάλεσε αυτές τις χώρες «να έρθουν στα συγκαλά τους».

«Αυτές οι δηλώσεις προέρχονται από χώρες που έχουμε χαρακτηρίσει “μη φιλικές” […] Πολλές από τις χώρες αυτές οδηγούνται από την εχθρότητά τους μέχρι την παράνοια», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Πιστεύω ότι με τον καιρό η λογική θα υπερισχύσει και πάλι και όσοι κάνουν αυτές τις δηλώσεις θα ξαναέρθουν στα συγκαλά τους».

Το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες (8.8.2022) ότι έχει περιορίσει την πρόσβαση στο Κάστρο της Βενσέν μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, τονίζοντας ωστόσο ότι «μπορούν να διατυπωθούν αιτήματα σχετιζόμενα με δημοσιογραφικές δραστηριότητες».

Στο τέλος του Ιουλίου, απαγορεύτηκε η είσοδος σε δύο Ρωσίδες στο μνημείο, το οποίο στεγάζει ένα από τα κέντρα της Ιστορικής Υπηρεσίας Αμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα στη Φινλανδία, το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό κόμμα ζήτησε τη διακοπή έκδοσης τουριστικής βίζας για τους Ρώσους επισκέπτες, έπειτα από την αύξηση των αφίξεων, που προκαλεί δυσαρέσκεια στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Έρχεται νέος – διπλός «Τειρεσίας» σε Δημόσιο και τράπεζες

Η περιπέτεια της Μαλαματίνας συνεχίζεται – Δύσκολη η προσπάθεια εξυγίανσης (pics)

Ρωσία: Τέλος οι παραδόσεις πετρελαίου σε 3 χώρες της Ευρώπης μέσω Ουκρανίας