Περίπου 700.000 άτομα εγκατέλειψαν τη Ρωσία από τη μέρα που ανακοινώθηκε η μερική επιστράτευση, όπως γράφει η ιστοσελίδα της ρωσικής έκδοσης του περιοδικού Forbes, επικαλούμενη πηγές στη διοίκηση της ρωσικής Προεδρίας.

Σύμφωνα με το Forbes, σχεδόν μέσα σε δύο εβδομάδες εγκατέλειψαν τη Ρωσία περίπου 700.000 άτομα, εκ των οποίων 200.000 πήγαν στο Καζακστάν, ενώ παραμένει άγνωστο το πόσοι από εκείνους που έφυγαν είναι τουρίστες και πότε σχεδιάζουν να επιστρέψουν.

Πηγή του Forbes που γνωρίζει τις εκτιμήσεις του Κρεμλίνου στο ζήτημα αυτό, δήλωσε ότι έχουν φύγει από την Ρωσία σχεδόν 1 εκατ. άνθρωποι. Άλλη πηγή στη διοίκηση της ρωσικής Προεδρίας διευκρίνισε ότι πρόκειται για 600.000 – 700.000 Ρώσους, τονίζοντας ότι είναι αδύνατον να υπολογιστεί αυτή τη στιγμή ο αριθμός αυτών που φεύγουν για τουριστικούς λόγους.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν δήλωσε ότι από την αρχή της επιστράτευσης στη Ρωσία έφτασαν στο Καζακστάν 200.000 Ρώσοι. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι από τις 17 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στη χώρα έφτασαν 94.000 Ρώσοι πολίτες.

Μεταξύ άλλων, o Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής Frontex υπολόγισε ότι την τελευταία εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασαν 66.000 Ρώσοι, αριθμός κατά 30% μεγαλύτερος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι δημογράφοι της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών ανέφεραν στο έντυπο Demoscop Weekly ότι στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου ο πληθυσμός της Ρωσίας μειώθηκε σχεδόν κατά 481.000, αριθμός που υπερβαίνει κατά 56% το αριθμό που καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Διαβάστε ακόμη

Ανησυχία στην ελληνική Ναυτιλία από τους τριγμούς της Credit Suisse

Adelco: Από τις φλόγες της Σμύρνης, στα χωράφια του Μοσχάτου και στις μεγάλες επενδύσεις (pics)

Καφές: Γιατί η ποικιλία arabica βρίσκεται σε κίνδυνο