Διεθνή

Σε ποια τοποθεσία θέλει ο «Mr Tesla» Έλον Mασκ να φτιάξει την «Πόλη των Άστρων»

  • newsroom


Ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ οραματίζεται τη δημιουργία μιας νέας πόλης με το φουτουριστικό όνομα “Starbase”. Πως συνδέεται το σχέδιο με το σταθμό κατασκευής και εκτόξευσης πυραύλων SpaceX

Ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ προσέγγισε πρόσφατα ένα δήμο του Τέξας για την κατασκευή μιας νέας πόλης με το φουτουριστικό όνομα “Starbase”. O δήμος ήδη φιλοξενεί σταθμό κατασκευής και εκτόξευσης πυραύλων SpaceX, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Forbes.

Σύμφωνα με τον ανώτατο δικαστή της περιοχής, Εντι Τρεβίνιο, ο Μασκ προσέγγισε τις αρχές για την ενσωμάτωση της πόλης Boca Chica Village στην οποία η SpaceX ήδη κατασκευάζει πυραύλους. Ο Τρεβίνιο ανέφερε πως οι αρχές και οι πολίτες της περιοχής δεν αντιτίθενται στην πρόταση, αρκεί να ακολουθηθεί το γράμμα του νόμου. Ο Μασκ έχει, μάλιστα, μιλήσει και για την ενσωμάτωση μεγαλύτερης περιοχής γύρω από την Boca Chica Village και την ίδρυση της πόλης Starbase του Τέξας.

Ο Μασκ, ο οποίος υπολογίζεται να έχει περιουσία $164 δισεκατομμυρίων επεκτείνεται όλο και περισσότερο στην πολιτεία. Η SpaceX έχει και άλλο ένα μεγάλο κομμάτι γης στο McGregor, μια πόλη μεταξύ του Οστιν και του Ντάλας, ενώ σχεδιάζει και κατασκευή βιομηχανικής μονάδας στο Οστιν.

Τον προηγούμενο Δεκέμβριο ο Μασκ είχε αποκαλύψει πως μετακομίζει μόνιμα από την Καλιφόρνια στο Τέξας. 

Διαβάστε ακόμη:

Συμπληρωματική «σύνταξη» με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αlpha Bank: Άντλησε 500 εκατ. για το Tier 2 – Ενίσχυση της κεφαλαιακής της δομής

Mετακίνηση από δήμο σε δήμο: Πότε επιτρέπεται – Τι ισχύει από 4 έως 16 Μαρτίου (vid)

Απόρρητο Απόρρητο