Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Νότια Κορέα για την προώθηση μιας στρατηγικής συνεργασίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, στον Νοτιοκορεάτη πρωθυπουργό Χαν Ντουκ-σόο, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα, εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV, ο Σι Τζινπίνγκ είχε συνομιλίες με τον Χαν στην πόλη Χανγκτσόου, πριν από την τελετή έναρξης των Ασιατικών Αγώνων.

Η δέσμευση περί συνεργασίας διατυπώθηκε πριν από τις προγραμματισμένες τριμερείς συνομιλίες μεταξύ Κίνας, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας, που θα διεξαχθούν στη Σεούλ στις 26 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη σύνοδο αυτών των χωρών εδώ και τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, ο Σι Τζινπίνγκ είπε στον Χαν ότι θα εξετάσει σοβαρά την πιθανότητα να επισκεφθεί τη Νότια Κορέα. Στην κινεζική ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για πιθανή επίσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκε μετά την επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, στη Ρωσία, γεγονός που προκάλεσε οργή στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Διαβάστε ακόμη

Λάχλαν Μέρντοχ: Στα χέρια του η μιντιακή αυτοκρατορία του Ρούπερτ (γράφημα) (pic)

Κίνα: Ο πληθυσμός του 1,4 δισ. δεν αρκεί για να γεμίσουν τα άδεια σπίτια

Δημοπρασίες: Τα 10 ακριβότερα αυτοκίνητα που έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ