Διεθνή

Spotify: Σχεδιάζει να επεκταθεί σε περισσότερες από 80 χώρες

  • newsroom


Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία οι υπηρεσίες του θα είναι διαθέσιμες σε περισσότερες από 170 χώρες, από τις 95 στις οποίες δραστηριοποιείται επί του παρόντος, μετρώντας 345 ενεργούς μηνιαίους χρήστες, εκ των οποίων οι 155 εκατ. χρησιμοποιούν την premium συνδρομή

Να διπλασιάσει σχεδόν το γεωγραφικό της αποτύπωμα σχεδιάζει η υπηρεσία ψηφιακής μουσικής «Spotify», εντάσσοντας 85 ακόμα χώρες και 36 γλώσσες στην πλατφόρμα της.

Η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε τη διεθνή επέκταση της την Τρίτη 23/2 σε ένα livestreaming event με καλεσμένους τον Τζάστιν Μπίμπερ, τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ.

Η επέκταση αυτή θα αφορά κυρίως στις περιοχές της Ασίας – Ειρηνικού, της Καραϊβικής και της Αφρικής, προσφέροντας τη διάθεση των υπηρεσιών του σε επιπλέον 1 δισ. χρήστες, ενώ στις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα θα κάνει το ντεμπούτο της σε χώρες όπως η Νιγηρία, Τανζανία, Γκάνα, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Σρι Λάνκα, Μπουτάν, Σαμόα, Τζαμάικα, Μπαχάμες και Μπελίζ.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία οι υπηρεσίες του θα είναι διαθέσιμες σε περισσότερες από 170 χώρες, από τις 95 στις οποίες δραστηριοποιείται επί του παρόντος, μετρώντας 345 εκατ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες, εκ των οποίων οι 155 εκατ. χρησιμοποιούν την premium συνδρομή, όπως αναφέρει το CNBC.

Η σουηδική εταιρεία μπορεί να ξεκίνησε ως μια επιχείρηση που προσφέρει αποκλειστικά μουσικές υπηρεσίες, ωστόσο στην πορεία προσέφερε και άλλες υπηρεσίες, όπως podcasts, audio books και διαλογισμό.

Έχει καταβάλει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει αποκλειστικές συνεργασίες, όπως ένα podcast με το ζευγάρι Ομπάμα στο οποίο θα συμμετέχει ο τραγουδιστής Bruce Springsteen.

Ανταγωνισμός με τεχνολογικούς γίγαντες

Η Spotify αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από την Apple, την Amazon και την Google, οι οποίες έχουν ξεκινήσει τις δικές τους ψηφιακές υπηρεσίες μουσικής τα τελευταία χρόνια.

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της εταιρείας είναι αναμφισβήτητα η Apple Music και η Spotify εμπλέκεται σε μια διαμάχη γαι την αντιμονοπωλιακή τακτική με τον κατασκευαστή του iPhone. Το Spotify δεν πιστεύει ότι είναι δίκαιο ότι πρέπει να πληρώνει προμήθεια στην Apple ή αυτό που θεωρεί ως «φόρο», όταν οι χρήστες εγγράφονται και πληρώνουν για την υπηρεσία του μέσω του App Store της Apple. Για τον λόγο αυτό είχε προβεί σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτιο του 2019 και ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η τιμή της μετοχής της Spotify μειώθηκε κατά 4% στα 350 δολάρια τη Δευτέρα και υποχώρησε κατά 0,5% στα 348 δολάρια μετά από ώρες διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε ακόμα

Έλον Μασκ: Πώς έχασε $15 δισ. σε μία ημέρα – Ποιοι είναι πλέον οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

Yodiwo: Η άγνωστη συμφωνία με την Samsung, η επένδυση του Brookstreet και το «βαρύ» πελατολόγιο

EasyJet: «Απογειώθηκαν» οι πωλήσεις εισιτηρίων – Ποιο ελληνικό νησί είναι στους κορυφαίους προορισμούς