Διεθνή

Το ποδόσφαιρο παίζει… μπάλα στο metaverse – Το πρώτο ευρωπαϊκό ντέρμπι που θα μεταδοθεί ψηφιακά

  • newsroom


Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για τους οπαδούς των δύο ομάδων σε Αφρική και Μέση Ανατολή, οι οποίοι θα μπορούν να συμμετέχουν στο ματς από το κανάλι «The Nemesis»

Έτοιμος να μπει στον θαυμαστό κόσμο του metaverse είναι ο «βασιλιάς» των σπορ, με το σημερινό ντέρμπι του ιταλικού πρωταθλήματος μεταξύ Μίλαν και Φιορεντίνας να καθίσταται ο πρώτος αγώνας ποδοσφαίρου, ο οποίος θα μεταδοθεί ψηφιακά. 

Έτσι, όσοι δεν καταφέρουν να βρουν ένα «χρυσό» εισιτήριο για το πολυ-αναμενόμενο ματς, θα έχουν την ευκαιρία να βρίσκονται ψηφιακά στο Σαν Σίρο (έδρα της Μίλαν), παρακολουθώντας την προσπάθεια των 22 ποδοσφαιριστών. 

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για τους οπαδούς των δύο ομάδων σε Αφρική και Μέση Ανατολή, οι οποίοι θα μπορούν να συμμετέχουν στο ματς από το κανάλι «The Nemesis», με το οποίο συνεργάζεται η Serie A στον ψηφιακό κόσμο. 

Το metaverse αποτελεί έναν ευρύ όρο. Σε γενικές γραμμές, αναφέρεται σε περιβάλλοντα ψηφιακής πραγματικότητας (VR) ή επαυξημένης πραγματικότητας (AR), στα οποία μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση, αρκεί να διαθέτει σύνδεση διαδικτύου.  

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής αναμέτρησης, επομένως, οι χρήστες της υπηρεσίας θα μπορούν να συμπεριφέρονται και να… νιώθουν σαν να βρίσκονται εντός του γηπέδου. 

«Επιλέξαμε να είναι αυτό το πρώτο ποδοσφαιρικό παιχνίδι που θα μεταδοθεί στο metaverse, επειδή πιστεύουμε ότι το σύνορο της τεχνολογικής καινοτομίας είναι εξαιρετικά σημαντικό για ένα σύγχρονο πρωτάθλημα, όπως η Serie A» δήλωσε ο επικεφαλής της λίγκας, Λουίτζι ντε Σιέρβο. 

«Η περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής αντιπροσωπεύει μια στρατηγική περιοχή για εμάς, εξαιτίας της κυρίαρχης παρουσίας της Genezeration Z και της ξεχωριστής αντίληψης επί των νέων εξελίξεων» έσπευσε να προσθέσει.  

Εξήγησε δε, ότι αυτή είναι μόνο η αρχή της συνεργασίας με την εταιρεία blockchain ConsenSys και την πλατφόρμα video gaming The Nemesis, ενόσω το ιταλικό ποδόσφαιρο εισέρχεται στον ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό κόσμο. 

Για την ιστορία, ας σημειωθεί ότι η Μίλα βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος με 74 βαθμούς, μόλις δύο μπροστά από την Ίντερ και τέσσερις από τη Νάπολι. Η Φιορεντίνα, από την πλευρά της, ακολουθεί στην 7η θέση, δίνοντας την ύστατη μάχη για μια θέση, η οποία θα της εξασφαλίσει την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Διαβάστε ακόμα

Καταπατημένα: Το σχέδιο που «σώζει» 100.000 ιδιοκτήτες και funds – «Ξεμπλοκάρουν» μεγάλες επενδύσεις

Sani/Ikos: Ο διεθνής όμιλος με το ελληνικό DNA ταξιδεύει σε Ισπανία – Πορτογαλία (pics)

Taxisnet: 80.000 ζευγάρια αναζητούν… κλειδάριθμο – Περιθώριο 2 μηνών