Διεθνή

Toyota προειδοποιεί Apple: «Τα αυτοκίνητα δεν είναι κινητά»

  • newsroom


«Ο καθένας μπορεί να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο. Ωστόσο, θα πρέπει να δεσμευτεί για 40 χρόνια προκειμένου να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις», είπε ο πρόεδρος της Toyota, Άκιο Τογιόντα

Η Apple φέρεται να σχεδιάζει τα βήματά της στον τομέα της αυτοκίνησης με το Apple Car, το οποίο αναμένεται να φτάσει στην αγορά έως το 2025.

Ωστόσο, τα σχέδια της εταιρείας από το Κουπερτίνο έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Ο πρόεδρος της Toyota, Ακιο Τογιόντα υπογράμμισε -από το βήμα του συνεταιρισμού κατασκευαστών αυτοκινήτων της Ιαπωνίας- πως: «Ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα αυτοκίνητο αν έχει τις τεχνολογικές ικανότητες, αλλά αφού το κατασκευάσει, ελπίζω να ξέρει ότι θα πρέπει να είναι έτοιμος να απαντήσει σε ερωτήματα των καταναλωτών και να ανταποκριθεί σε διάφορες αλλαγές».

Ο Ακιο Τογιόντα άφησε να εννοηθεί ότι η κατασκευή αυτοκινήτων δεν είναι τόσο εύκολη όσο η κατασκευή κινητών τηλεφώνων.

«Το να εισέρχονται εταιρίες τεχνολογίας στον τομέα της αυτοκίνησης σημαίνει πως υπάρχει μέλλον για τον τομέα αυτό και ότι μεγαλώνει το εύρος των επιλογών για τους καταναλωτές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τογιόντα, σύμφωνα με το bloomberg.

Επίσης, η Apple έχει προκαλέσει αναταράξεις στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς έχει προσεγγίσει διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες ως πιθανούς συνεργάτες για από κοινού κατασκευή του αυτοκινήτου της. Τα σχέδια για την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Apple θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αρκετούς πιθανούς κατασκευαστές αυτοκινήτων και ειδικευμένες εταιρείες που έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν ένα ηλεκτρικό αυτοκινούμενο όχημα για τον τεχνολογικό γίγαντα.

Το βέβαιο είναι πως το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας, με την ονομασία Project Titan, χρονολογείται από το 2014, όταν ξεκίνησε τον σχεδιασμό δικού της οχήματος. Το σχέδιο εγκαταλείφθηκε στην πορεία, προκειμένου η Apple να συνεχίσει τη δραστηριοποίησή της στους τομείς που κατέχει καλύτερα.

Όλα αυτά, μέχρι την στιγμή που ο Νταγκ Φιλντ, παλιό στέλεχος της Apple που εργάστηκε για την Tesla, επέστρεψε για να επιβλέψει το σχέδιο αυτό το 2018 και το 2019 απέλυσε 190 άτομα από την ομάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Apple σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα επιβατικό όχημα για το ευρύ κοινό, το οποίο θα απέχει από αντίστοιχα σχέδια του ανταγωνισμού.

Διαβάστε ακόμη 

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η πιο μεγάλη παρενέργεια  

Συντάξεις Απριλίου: Πότε ξεκινά η καταβολή στους δικαιούχους 

Γιατί οι φρεγάτες δεν θα φέρουν λεφτά στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 

Απόρρητο Απόρρητο