Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος και ο αδερφός τους θα ταξιδέψουν στο διάστημα με ακόμα έναν τυχερό που θα προκύψει από σχετική δημοπρασία για την την πρώτη τουριστική πτήση του αεροσκάφους New Shepard της Blue Origin στο διάστημα τον ερχόμενο Ιούλιο.

Όπως ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος, το ταξίδι αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου για την πρώτη ψύχη αναψυχή της Blue Origin στο διάστημα, σύμφωνα με το Reuters.

Οι προσφορές για τη δημοπρασία ανέρχονταν σε 2,8 εκατομμύρια δολάρια πριν ο Μπέζος ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στην πτήση.

Όπως ανακοίνωσε η Blue Origin, στον πρώτο γύρο της δημοπρασίας, δέχθηκε 5.200 προσφορές από 136 χώρες, χωρίς να γνωστοποιεί τον υψηλότερο πλειοδότη.

Ο θαλαμίσκος της Blue Origin είναι ειδικά σχεδιασμένος για τη μεταφορά τουριστών στο διάστημα, καθώς η κάθε κεκλιμένη θέση διαθέτει δικό της, ιδιαίτερα μεγάλο παράθυρο, το οποίο ξεπερνά σε ύψος το ένα μέτρο. Φτάνοντας σε υψόμετρο κοντά στα 100 χιλιόμετρα, ο θαλαμίσκος αποσπάται από τον πύραυλο, ο οποίος με τη σειρά του επιστρέφει στη βάση για να προσγειωθεί, χρησιμοποιώντας κινητήρα. Με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, ο θαλαμίσκος αρχίζει να επιστρέφει στο έδαφος, αναπτύσσοντας μία τριάδα αλεξιπτώτων, προκειμένου να επιβραδύνει την κάθοδό του προς την έρημο του Βαν Χορν, στο Τέξας.

Διαβάστε ακόμα

Νέες αντικειμενικές: Αύξηση τιμών έως και πάνω από 200% – Αναλυτικά η λίστα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακές κινήσεις γύρω από τις 900 μονάδες

Πέτρος Παππάς: 30 αμερικανικά funds επενδύουν στην Star Bulk