Από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και πρωτοεμφανίστηκε στις ζωές μας, το ChatGPT, πολλοί εργαζόμενοι άρχισαν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο να χάσουν τις δουλειές τους λόγω της διάσημης εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης. 

Αρκετοί είναι ωστόσο, και εκείνοι οι οποίοι έχουν ήδη, εντάξει τη συγκεκριμένη εφαρμογή στην καθημερινότητά τους, ως εποικοδομητικό και χρήσιμο εργαλείο διευκολύνοντας την επαγγελματική τους ζωή.

Για παράδειγμα, μια υπεύθυνη προσλήψεων εξοικονομεί 10 ώρες την εβδομάδα με τη βοήθεια του ChatGPT. Πιο συγκεκριμένα, η Τζάσμιν Τσενγκ είναι πρώην υπεύθυνη προσλήψεων της Amazon που πρόσφατα δημιούργησε τη δική της εταιρεία στον τομέα της μηχανικής και της υγειονομικής περίθαλψης. Εξέταζε νεοφυείς επιχειρήσεις των οποίων οι υπάλληλοι θα μπορούσαν να είναι καλοί υποψήφιοι για δουλειά για τους πελάτες της και ζήτησε από το ChatGPT να καταγράψει εταιρείες σύμφωνα με κριτήρια σχετικά με τον κλάδο, τον αριθμό των εργαζομένων και την τοποθεσία, μεταξύ άλλων.

«Προτού ξεκινήσω να χρησιμοποιώ το ChatGPT, η συγκεκριμένη διαδικασία που έπαιρνε πολύ χρόνο – περίπου 15 ώρες την εβδομάδα – για να συντάξω δηλαδή, με μη αυτόματο τρόπο λίστες που ταιριάζουν με τα κριτήριά μου. Τώρα, ξοδεύω μόνο περίπου πέντε ώρες την εβδομάδα φτιάχνοντας λίστες», αποκαλύπτει.

Στο μεταξύ, μεσίτης που δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη χρησιμοποιεί το ChatGPT για να γράψει τα πρώτα προσχέδια καταχωρήσεων για πολυτελή ακίνητα στη συγκεκριμένη περιοχή. Μετά από 23 χρόνια στην επιχείρηση, ο Ράντι Μπάρου, μεσίτης για πολυτελή ακίνητα στη Νέα Υόρκη, θεώρησε ότι η καταγραφή των καταχωρήσεων για κάθε ακίνητο είναι μια «αγγαρεία» που θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετές ώρες.

Η ομάδα του χρησιμοποίησε το ChatGPT για τη συγκεκριμένη δουλειά, και παρόλο που έπρεπε να ελεγχθεί για να διορθωθούν διάφορα λάθη που προέκυψαν, ο Μπάρου ανέφερε σύμφωνα με το Business Insider, ότι το ακίνητο πωλήθηκε γρήγορα για 10% πάνω από την τιμή καταχώρησης.

Η Τερέσα Έιρντ δηλώνει πως η πληρωμένη έκδοση του ChatGPT είναι σαν να «έχεις έναν βοηθό 24/7». Είναι συνίδρυτρια και επικεφαλής μάρκετινγκ της Offices.net, καθώς και μητέρα δύο παιδιών και πάλευε να βρει μια καλή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η ίδια, υποστηρίζει πως η πληρωμένη έκδοση του ChatGPT είναι άκρως αποτελεσματική για τη δική της δουλειά. «Αν λείπω από το γραφείο και λαμβάνω κοινές ερωτήσεις από πελάτες ή ενοικιαστές σχετικά με ακίνητα ή τοποθεσίες καταχώρισης, μπορώ εύκολα να εισάγω τις ερωτήσεις τους και να λάβω ικανοποιητικές απαντήσεις», δηλώνει προσθέτοντας πως «με βοηθά επίσης να απαντάω στις ερωτήσεις των πελατών με κατάλληλο τρόπο γεγονός που μου έχει δώσει περισσότερο χρόνο για να επικεντρωθώ στα εξωσχολικά μαθήματα των παιδιών μου ή να τα βοηθήσω με τις εργασίες στο σπίτι».

Διαβάστε ακόμη

«Κόκκινα» δάνεια: Ο… άθλος της μείωσης του υφιστάμενου στοκ και η απειλή ενός νέου «κύματος»

Χρ. Μεγάλου στο Bloomberg: Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση – Έως το 2025 η αποεπένδυση του ΤΧΣ

Goldman Sachs: Αυξάνει τις τιμές στόχους – Σε πολυετές σημείο καμπής οι ελληνικές τράπεζες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ