Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός της Apple έχει περιορίσει τη χρήση του ChatGPT του OpenAI και άλλων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης (AI) για ορισμένους υπαλλήλους. Ο λόγος έχει να κάνει με το ενδεχόμενο διαρροής εμπιστευτικών εγγράφων, καθώς η εταιρεία αναπτύσσει παρόμοια τεχνολογία.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Apple ζήτησε επίσης από τους υπαλλήλους της να μην χρησιμοποιούν το Copilot του GitHub που ανήκει στη Microsoft (MSFT), το οποίο βοηθά τους προγραμματιστές να γράφουν κώδικα λογισμικού. Η κίνηση της Apple έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το ChatGPT και άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης αξιοποιούν τεράστια δεδομένα χρηστών για να βελτιώσουν ή να «εκπαιδεύσουν» την προσφορά τεχνητής νοημοσύνης τους.

Στις αρχές του 2023, η Samsung Electronics περιόρισε προσωρινά τους υπαλλήλους από τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούνται, αφού ορισμένοι εργαζόμενοι ανέβασαν κατά λάθος ευαίσθητο κώδικα στο ChatGPT. Άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase (JPM) και της Verizon Communications (VZ), έχουν επίσης επιβάλει παρόμοιους περιορισμούς σχετικά με τη χρήση του ChatGPT για να αποτρέψουν τη διαρροή εμπιστευτικών δεδομένων.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μητσοτάκης, η νέα σελίδα, ο σκουπιδοτενεκές της Ιστορίας και μια δεύτερη ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ

Εκλογές 2023 – Αποτελέσματα: Tι οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στη συντριπτική ήττα – Με τον Τσίπρα στις επόμενες εκλογές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πώς διαβάζει το αποτέλεσμα της κάλπης – Η επόμενη ημέρα, τα νέα ρεκόρ και ο αστερίσκος

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ