Από αύριο Πέμπτη θα αρχίσει να εφαρμόζεται- η νέα ψηφιακή υπηρεσία, «Ψηφιακό Δωμάτιο του ΕΦΚΑ», που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της έκδοσης συντάξεων  με λιγότερη ταλαιπωρία, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα μπορούν μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας να παρακολουθούν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους σε ποια φάση βρίσκεται η αίτηση συνταξιοδότησης, να κλείσει ραντεβού και να μιλήσει με τον χειριστή του φακέλου του, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Πρόκειται για επανάσταση όχι μόνο για τον ΕΦΚΑ, αλλά και για όλο το Δημόσιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Το ψηφιακό δωμάτιο θα επιτρέπει την εξυπηρέτηση πολιτών χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία του πολίτη στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ.

Στόχος του νέου ψηφιακού εργαλείου που θα λειτουργεί από αύριο είναι ο πολίτης να παρακολουθεί την πορεία της αίτησης συνταξιοδότησής τους, με τη βοήθεια εκπαιδευμένων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα ο εν αναμονή συνταξιούχος θα μπορεί να συνομιλεί με τους αρμόδιους εισηγητές και να ενημερώνεται για το αν λείπουν έγγραφα ή αν απαιτείται η προσκόμιση επιπλέον πιστοποιητικών.

Διαβάστε ακόμη

Πτώση πάνω από 7% για το πετρέλαιο – Κάτω από τα $100 για πρώτη φορά μετά από 3 μήνες

Πληρωμές από την Παρασκευή και σε 2 δόσεις για το Power Pass

Ο Πισπι-φιρφιρίκος, οι Ισραηλινοί στην Intracom Defense, το ομόλογο της Capital, ο Σαρκοζί με την Μπρούνι στην Αθήνα και ο πολυπράγμων κ. Σταθόπουλος