Εργασιακά

Επιδότηση απασχόλησης: Πρόγραμμα για 50.000 θέσεις εργασίας – Το κράτος θα καλύπτει τις ασφαλιστικές εισφορές

  • newsroom


Tι είπε ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με το πρώτο ένσημο - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στην επιδότηση άλλων 50.000 θέσεων εργασίας, όπου το κράτος καλύπτει στο σύνολό του τις ασφαλιστικές εισφορές,  ως επέκταση του υφιστάμενου πρόγραμματος 100.000 θέσεων εργασίας, (80.000 εξ αυτών έχουν καλυφθεί) αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας από τη Θεσσαλονίκη. Σχετικά με το «πρώτο ένσημο», είπε ότι «σωρρευτικά σε επίπεδο εξαμήνου είναι 1200 ευρώ, αφού είναι εκτός του μισθού», σημειώνοντας πως «ήταν σαφέστατη η τοποθέτηση στη διευκρίνιση των μέτρων».

«Με το πλέγμα των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στόχος και σκοπός της κυβέρνησης είναι να βοηθήσουμε να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης, άρα ουσιαστικά να επιδοτήσουμε την απασχόληση, που πάντα ήταν και το ζητούμενο στη χώρα», ανέφερε επίσης και επανέλαβε ότι στόχος είναι ο δημοσιονομικός χώρος να κατευθυνθεί και πάλι στην κοινωνία.

Κληθείς να σχολιάσει τις προβλέψεις διεθνών επενδυτικών οίκων για ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας έως και 8,5% ο κ. Σταϊκούρας, σημείωσε, πως «η ελληνική κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό έναν ρεαλιστικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, 5,9%» . Πρόσθεσε ότι «πράγματι υπάρχουν πρόδρομοι δείκτες της οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο οι οποίοι είναι ικανοποιητικοί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΕΝΦΙΑ 2021: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα και ποιοι όχι – Πότε θα σταλούν τα «ραβασάκια» (vid)

«Πλειάδων Γη»: Πώς έφτασε στο σφυρί το συγκρότημα – «διαμάντι» στα Τρίκαλα (pics)

AEGEAN: Περιόρισε σημαντικά τις ζημιές – Αύξηση 168,8% στον κύκλο εργασιών το β΄τρίμηνο