Τέλη Μαΐου και οι αγγελίες για εργασία σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα όλης της χώρας, καλά κρατούν. Σύμφωνα με έρευνα του Travel.gr οι αγγελίες που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες, είναι τουλάχιστον 400.

Από αυτές, οι 195 αγγελίες, δηλαδή σχεδόν οι μισές, αφορούν σε ξενοδοχεία που ζητούν καμαριέρες. Για τη συγκεκριμένη θέση, που για μία ακόμη σεζόν βρίσκεται στην κορυφή της ζήτησης, οι αμοιβές που δημοσιεύουν οι εργοδότες κυμαίνονται από 1.200 ευρώ έως και 2.400 ευρώ τον μήνα, με παροχή διαμονής και διατροφής.

Οι περιοχές που ζητούν καμαριέρες, βρίσκονται ουσιαστικά στην Αττική, με 83 αγγελίες να αφορούν και σε βραχυχρόνιες μισθώσεις, καθώς και σε όλα τα νησιά, με τη περισσότερη ζήτηση να καταγράφεται σε νησιά των Κυκλάδων, (60 αγγελίες) όπως είναι η Πάρος, η Μύκονος, η Μήλος και η Σύρος. Ακολουθεί η Κρήτη με 5 αγγελίες, η Μακεδονία και τα νησιά του Αργοσαρωνικού από 4 αγγελίες, η Στερεά Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα και η Χαλκιδική από 3 αγγελίες, η Θεσσαλονίκη με 2 αγγελίες, ενώ η Χίος, η Ήπειρος, η Θεσσαλία και η Θράκη, από 1 αγγελία για τη θέση της καμαριέρας.

Επόμενη ειδικότητα σε μεγάλη ζήτηση ενώ η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει, είναι εκείνη των ρεσεψιονίστ. Έχουν αναρτηθεί 91 αγγελίες σε όλη τη χώρα, με τις 50 να βρίσκονται στην Αττική. Κατά μέσο όρο, ο μισθός για τη σεζόν ανέρχεται στα 1.200 ευρώ τον μήνα για 8ωρη, 7ήμερη απασχόληση, διαμονή και ημιδιατροφή.

Επίσης αυξημένη ζήτηση, παρουσιάζει και η θέση του ξενοδοχοϋπαλλήλου, που αφορά σε πολλαπλά αντικείμενα, όπως σέρβις, υπεύθυνος μπαρ και εξυπηρέτηση πελατών. Οι περισσότερες από τις 52 διαθέσιμες αγγελίες αφορούν, στην Αττική και στις Κυκλάδες, με 16 και 17 αγγελίες αντίστοιχα. Οι μισθοί που αναφέρονται, κυμαίνονται από 1.200 ευρώ έως 1.600 ευρώ τον μήνα, ως επί το πλείστον με διαμονή.

Μία ακόμη ξεχωριστή κατηγορία (324 αγγελίες) που καταγράφεται προσφορά εργασίας σε όλη τη χώρα αφορά σε σεφ και μάγειρες. Είτε πρόκειται για σεφ σε ξενοδοχεία, είτε σε καταστήματα εστίασης σε τουριστικές περιοχές, οι θέσεις αυτές στα τέλη Μαΐου βρίσκονται σε αφθονία, με τους μισθούς τους να κυμαίνονται από 1.400 ευρώ έως 3.500 ευρώ. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σεφ αναζητούν και επώνυμοι χώροι εστίασης που λειτουργούν στην Αττική, ενώ συνολικά οι αγγελίες της περιοχής φθάνουν τις 230.

Διαβάστε ακόμη

Εκλογές στην Τουρκία: «Μέχρι τον θάνατο μαζί» – Τι είπε ο Ερντογάν στην πρώτη ομιλία μετά τη νίκη (vid)

Μη μισθωτοί: Πότε λήγει η ασφάλιση για χιλιάδες εργαζόμενους

Boeing: Έτσι θα είναι η VIP καμπίνα του νέου 777-9 private jet (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ