Το να πάρει κανείς προαγωγή ή αύξηση στη δουλειά, μπορεί να φαίνεται ως το κλειδί για να νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος. Ωστόσο, ακόμη και όταν καταφέρει ένα τέτοιο ορόσημο, το πιθανότερο είναι πως θα νιώθει άδειος, και θα έχει την αίσθηση του ανικανοποίητου.

Αυτό είναι φυσιολογικό, λέει στο CNBC o Ζόζεφ Φούλερ, καθηγητής του Harvard Business School.

«Η καριέρα μας σπάνια ευθυγραμμίζεται με κάθε προσδοκία που έχουμε για αυτή», τονίζει. Η ίδια λογική ισχύει για κάθε επαγγελματικό στόχο που επιδιώκει κανείς: Εάν έχει μη ρεαλιστικές προσδοκίες ότι μια αύξηση ή αλλαγή εργασίας θα λύσει όλα τα προβλήματά του, ή θα είναι ακριβώς όπως το φαντάζονταν, ή μπορεί αυτό να μην συμβεί, προειδοποιεί ο Φούλερ.

Ένα συνηθισμένο λάθος καριέρας που κάνουν οι άνθρωποι και μπορεί να τους αφήσει να νιώθουν«burn out και δυστυχία», είναι να μην είναι ειλικρινείς σχετικά με τις προτεραιότητές τους και τα όσα είναι διατεθειμένοι να κάνουν στη δουλειά. «Είναι μια συμβουλή που δίνω στους μαθητές μου συνέχεια: Οι άνθρωποι που είναι πιο δυστυχισμένοι στην καριέρα τους είναι εκείνοι που δεν ήταν ειλικρινείς με τον εαυτό τους σχετικά με τους στόχους τους και τι είναι πρόθυμοι να αφήσουν πίσω για να τους πετύχουν», εξηγεί ο Φούλερ.

Για παράδειγμα: Εάν είναι σημαντικό για κάποιον να μην εργάζεται τα Σαββατοκύριακα και να διατηρεί ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ίσως να μην θέλει να κάνει δύο δουλειές, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα κερδίζει πολλά χρήματα.

Καμία δουλειά δεν είναι τέλεια, αλλά μπορεί να βρει έναν ρόλο που τον καλύπτει σε κύρια βάση, εάν είναι ξεκάθαρος σχετικά με τις κορυφαίες προτεραιότητές του και το τι μπορεί εκείνος να προσφέρει. Μπορεί να αξιολογήσει την κουλτούρα μιας εταιρείας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, προτείνει ο Φούλερ, ρωτώντας πώς η εταιρεία υποστηρίζει την επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων.

Το να βρει κανείς μία δουλειά που να τον ενθουσιάζει, μπορεί να τον βοηθήσει να αποφύγει την εξουθένωση, προσθέτει.

Διαβάστε ακόμη

Το μήνυμα και οι αλλαγές του Κ.Μ, ο Κασσελάκης και το ΙΧ κόμμα του, το γάντι στο ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρουλάκης

Φυσικό αέριο: Σε ιστορικά χαμηλό ετήσιο επίπεδο η παραγωγή της Gazprom το 2023

Νέα εκκίνηση για τη Nvidia μετά το split της μετοχής – Τα προγνωστικά για νέο ράλι και ένταξη στον Dow

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ